3 provocari in chirurgia estetica a organelor genitale

Desi inca este considerat printre multi un subiect tabu, chirurgia estetica a organelor genitale a inceput sa ia din ce in ce mai multa amploare. Tot mai multe persoane aleg sa apeleze la astfel de proceduri fie din motive pur estetice, fie pentru a-si imbunatati viata sexuala sau pentru a elimina un anumit disconfort.

In urma unei astfel de proceduri, acestia pot obtine mai multa incredere in sine si se pot simti mai confortabil in propria piele. Asadar, o interventie estetica in zona genitala poate avea un impact pozitiv deosebit asupra lor. Totusi, o astfel de procedura nu este lipsita de provocari. Indiferent de nivelul de popularitate dobandit recent, aceste operatii raman in continuare mai putin conventionale.

Iata doar cateva dintre provocarile de care se pot lovi atat chirurgii plasticieni, cat si pacientii care doresc aceste modificari estetice.

1. Astfel de proceduri sunt insotite de controverse

In general, majoritatea persoanelor care apeleaza la astfel de operatii fac aceste alegeri din motive estetice, nu pentru ca ar avea probleme functionale sau au defecte majore. De exemplu, labioplastia presupune micsorarea labiilor, desi multe dintre formele acestora sunt considerate normale din punct de vedere anatomic.

Insa, exista si alte tabuuri legate de interventiile de acest tip, in special de natura religioasa. In plus, ele pot aminti de anumite practici stravechi mai putin ortodoxe, precum cele de mutilare a zonei genitale, care in final ajungea sa afecteze functia reproducatoare.

Insa, este important de retinut ca aceste proceduri, indiferent de scopul lor, nu vor avea niciun impact asupra functiei organelor genitale. Desi unele dintre ele ar putea imbunatati viata sexuala a pacientilor, ele nu le vor afecta capacitatea de a se reproduce.

2. Pot aparea complicatii dupa operatie

La fel ca in cazul oricarui fel de interventie chirurgicala, exista un oarecare risc de aparitie a complicatiilor. Pentru o persoana sanatoasa, riscurile in sine sunt minore, iar recuperarea se poate desfasura rapid. Insa, exista anumiti factori care pot influenta desfasurarea operatiei.

Daca pacientul sufera de anumite afectiuni sau ia un anumit tratament, riscul de sangerare ar putea fi mai ridicat. Insa, inainte de orice fel de interventie, se vor realiza o serie de analize, iar medicul va evalua bine starea de sanatate a fiecarui pacient si va identifica orice riscuri care pot afecta procedura si recuperarea. Acesta poate decide impotriva operatiei, daca riscurile sunt prea mari.

Cele mai citite articole

Apoi, recuperarea poate fi ingreunata si daca pacientul nu tine cont de toate sfaturile medicului. De exemplu, fumatul inainte si dupa procedura sau nerespectarea perioadei de repaus pot cauza complicatii si o vindecare incetinita.

3. Vor fi prezente cicatrici

Fiind vorba de interventii chirurgicale care presupun realizarea unor incizii, vor ramane cicatrici dupa aceste operatii. Cu timpul, aspectul acestora se va atenua, insa ele pot ramane vizibile o perioada mai lunga de timp. De asemenea, este posibil sa provoace un oarecare disconfort la inceput, avand in vedere zona unde sunt localizate.

Cu ajutorul unui chirurg estetician cu experienta, chiar si o operatie intr-o zona delicata precum cea genitala poate deveni mai simpla si poate oferi rezultate de exceptie. Acesta te poate sfatui cu privire la procedura potrivita pentru tine si iti va oferi sfaturi pretioase despre cum sa obtii aspectul fizic dorit.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro


Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Unde gasesti piese de schimb pentru masinile agricole moderne?

Articolul Urmator

Care este importanta unui frizer bun in viata unui barbat?