4 idei inspirate pentru asortarea acoperisului cu fatada casei

Tendintele moderne in amenajarea locuintelor aduc in discutie adesea ideea de asortare a elementelor constitutive ale casei, astfel incat aceasta sa arate impecabil. Spre deosebire de interioare, unde asortarea vizeaza un numar mai amplu de elemente, in cazul fatadelor lucrurile sunt mai simple. Iata cateva idei de amenajare a casei la exterior, care sa ajute la o asortare perfecta a finisajelor.

Alege tigla metalica pentru culori speciale

Pe langa faptul ca este un sistem de acoperire performant, care reuseste sa protejeze constructia de intemperii, tigla metalica este si un finisaj cat se poate de frumos. Daca vei cauta cu atentie, vei vedea ca exista diferite tipuri in diferite culori de tigla metalica din care vei putea alege dupa bunul plac si mai ales in functie de stilul de amenajare pe care ti l-ai propus. In general sunt preferate nuantele clasice pentru acoperisuri, si anume gri, bej, maro sau caramiziu, insa tigla metalica iti ofera posibilitatea de a-ti amenaja casa in functie de culorile pe care le alegi pentru fatada. 

Alege jgheaburi si burlane vopsite in culori apropiate de cea a acoperisului

Pana nu demult, gamele de jgheaburi si burlane erau disponibile doar in variante cromate, zincate, fara variatii ideale pentru cei care isi doresc si astfel de detalii care sa contribuie la aspectul estetic al amenajarii. Pe de alta parte, pana la aparitia acestor noi tendinte de amenajare, nimeni nu punea prea mare pret pe felul cum arata sistemul de colectare a apelor din precipitatii. Totusi, lucrurile s-au schimbat, gusturile de asemenea, drept pentru care in prezent poti alege jgheaburi si burlane din tabla vopsita in nuante cat mai apropiate de culoarea acoperisului. Astfel, daca acoperisul este caramiziu sau visiniu, iar casa este bej, vei putea alege nuante de culoare similare acoperisului, astfel incat sistemul de colectare a apei sa nu faca nota discordanta.

Foloseste tamplarie de culoarea tiglei metalice

Pentru ca devine un tipar, culoarea tamplariei ar putea fi aleasa in functie de culoarea acoperisului. In acest fel te vei putea bucura de o unitate la nivel vizual, chiar daca nuantele nu vor fi perfect identice. Important este sa respecti minimele cerinte cromatice de design exterior, conform carora este ideal sa eviti contrastele deranjante, care ofera locuintei aspectul de casa curcubeu.

Cele mai citite articole

Tâmplăria modernă din termopan îți oferă posibilitatea de a alege din culori special create pentru exterior, de la diverse nuante de alb si pana la nuante de wenge, astfel incat sa poti asorta cu usurinta elementele de inchidere cu restul casei.

Foloseste tencuiala decorativa in culori diferite de restul elementelor

Casele in general au nevoie de o evidentiere a elementelor constructive, in vreme ce suprafata peretilor se vopseste in nuante neutre. Astfel, daca pentru locuinta ta ai ales nuante de visiniu, poti opta pentru tencuiala decorativa caramizie, bej sau alba. Daca tamplaria si acoperisul sunt deschise la culoare, fie poti merge tot pe variante deschise ca nuanta si pentru tencuiala decorativa, fie poti opta pentru nuante mai inchise, care sa ofere un strop de contrast.

Este important sa asortezi culoarea acoperisului cu fatada pentru ca in definitiv nu avem nevoie doar de spatii functionale pentru a ne simti confortabil, ci si de exterioare estetice. Normele actuale de design exterior recomanda folosirea nuantelor calde pentru exterioarele cladirilor, care sa se potriveasca si in contextul gradinilor si a spatiului verde. 

De asemenea, este adusa in discutie si nevoia de a amenaja locuinta respectand tendintele de amenajare din cartier, iar din acest motiv cel mai adesea se recomanda ca alegerea culorilor sa aiba in vedere si nuantele caselor din vecinatate, tocmai pentru ca locuinta ta sa nu iasa in evidenta intr-un mod neplacut. Fie ca respecti aceste criterii sau nu, alegerea culorilor iti apartine, iar cel mai important lucru de reținut este acela ca ai in prezent posibilitatea de a-ti amenaja la exterior o locuinta exact asa cum iti doresti. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce trebuie să țină cont bărbații supraponderali pentru a fi corect îmbrăcați?

Articolul Urmator

5 idei practice de proiecte DIY cu placi din OSB