4 lucruri pe care trebuie sa le luati in calcul cand cumparati o locuinta

Sunteti gata sa cumparati o casa? Achizitionarea unei locuinte este una dintre cele mai importante decizii financiare pe care le veti lua pe parcursul vietii. De la calcularea pretului la contactarea unui agent imobiliar, iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont cand cumparati o casa:

  1. Apelati la un agent imobiliar de incredere.

Stim cu totii ca agentii imobiliari beneficiaza de un procent din vanzarea unei locuinte, ceea ce ii determina pe unii cumparatori sa ezite sa apeleze la o agentie imobiliara. Retineti totusi ca in cazul unei agentii imobiliare serioase comisionul este achitat de vanzatorul casei si nu de cumparator.

Ceea ce trebuie sa retineti este ca aveti nevoie de un agent imobiliar serios care este capabil sa va gaseasca o locuinta in functie de pretentiile si posibilitatile dumneavoastra financiare, fiind capabil sa negocieze cu vanzatorul in interesul dumneavoastra.

  • Amintiti-va ca achizitia unei case implica un contract.

Cand cumparati o casa, trebuie sa semnati niste acte. Este vorba despre contracte, care, contrar opiniei generale, lasa loc de negociere. Contractele sunt negociabile. Nu trebuie sa semnati un acord standard. Daca doriti mai mult timp pentru a inspecta casa sau daca aveti de stabilit orice alta clauza, aceasta va fi trecuta in contract.

3.Cumparati casa pe care v-o puteti permite.

Cele mai citite articole

In cazul unui credit imobiliar, banca va calcula cu atentie veniturile si datoriile dumneavoastra pentru a elimina orice riscuri privind imposibilitatea platii ratelor. Daca sunteti dispusi sa platiti cash pentru noua dumneavoastra locuinta, ar trebui sa faceti acelasi calcul atent. Luati in calcul cheltuielile lunare, eventualele datorii si garantia locului de munca, cat si posibilitatea dobandirii unui job mai bine remunerat sau deschiderea propriei afaceri.

Altfel spus, incercati sa nu va intindeti mai mult decat va permite plapuma. Va sugeram sa luati in calcul licitatiile imobiliare destinate proprietatilor executate silit. De exemplu, pe Imopont puteti gasi locuinte executate silit la preturi cu peste 20% mai mici decat cele de pe piata. Puteti miza pe o astfel de locuinta care, chiar daca are nevoie de mici imbunatatiri, reprezinta o afacere buna.

4. Priviti dincolo de vopsea.

Adesea se intampla ca locuinta dvs. de vis sa aiba nevoie de mici imbunatatiri. Calculati corect costul acestor imbunatatiri. Daca este vorba doar despre o noua zugraveala sau o mana de vopsea, reparatiile nu vor fi prea costisitoare, dar daca este vorba despre reparatii in baie sau bucatarie, lucrurile stau cu totul altfel.

Oamenii tind sa se concentreze doar pe costurile dulapurilor, obiectelor sanitare si instalatiilor, dar uneori uita de costul fortei de munca, care poate dubla sau tripla costurilor reparatiilor.

Asta nu inseamna ca ar trebui sa renuntati la o casa care are nevoie de imbunatatiri, dar ar trebui sa luati in calcul aceste costuri atunci cand incercati sa aflati daca va puteti permite sa o cumparati.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Faceti alegerea corecta cu gresia realizata in spania

Articolul Urmator

Rochii casual albe de pe Felamo