5 avantaje ale consumului de ceai de ghimbir

Oamenii folosesc ghimbirul de mii de ani pentru a trata afectiunile si pentru a adauga o aroma imbatabila in retetele de mancare.

Ghimbirul este originar din Asia si apartine familiei de plante Zingiberaceae, iar oamenii folosesc de obicei radacina sau tulpina comestibila. Este, de asemenea, recunoscut ca un remediu traditional pe baza de plante utilizat pentru o serie de bol, inclusiv artrita, diabetul zaharat, tusea, raceala si greata.

Ghimbirul poate fi consumat in mai multe moduri, dar cel mai popular fiind ceaiul de ghimbir. Poti face ceai de ghimbir prin fierberea radacinii decojite in apa sau lapte, dupa preferinte sau prin achizitionarea plicurilor de ceai care contin acest ingredient.

Acest articol trece in revista beneficiile pentru sanatate ale consumului de ceai de ghimbir.

  • Poate ajuta la calmarea durerii in gat si racelii

Studiile medicinale sustin efectele pozitive ale consumului de ghimbir, in special sub forma de ceai in: prevenirea racelilor, calmarea durerilor in gat si ameliorarea congestiei (1).

Aceleasi cercetati sugereaza, de asemenea, ca ghimbirul poate fi mai eficient impotriva microorganismelor atunci cand este combinat cu miere. Oamenii pot adauga ghimbir proaspat si miere in apa fierbinte pentru a face un ceai de ghimbir linistitor.

  • Poate atenua senzatia de greata

Unii experti in medicina alternativa sustin ca gingerolii – compusi din ghimbir – pot ajuta la ameliorarea starii de greata cauzata de sarcina, chimioterapie sau interventii chirurgicale.

Acestia sugereaza ca ceaiul de ghimbir poate fi o alternativa eficienta si ieftina la medicamentele traditionale anti-greata la persoanele insarcinate sau supuse chimioterapiei care nu-si permit medicamente conventionale (2).

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, asigura-te ca discuti cu un medic specialist inainte de a utiliza ceaiul de ghimbir pentru acest scop sau dupa o interventie chirurgicala.

Afla mai multe despre ceaiul de ghimbir pe drmax.ro!

  • Poate ajuta la gestionarea tensiunii arteriale si mentinerea sanatatii inimii

Cercetarile sustin efectele pozitive ale ceaiului de ghimbir in protejarea inimii impotriva bolilor. Ghimbirul poate face acest lucru prin (3):

  • Scaderea tensiunii arteriale;
  • Prevenirea atacurilor de cord;
  • Prevenirea cheagurilor de sange;
  • Ameliorarea arsurilor la stomac;
  • Scaderea colesterolului;
  • Imbunatatirea circulatiei sangelui.
  • Poate ameliora durerea si inflamatia

Oamenii au folosit ghimbirul pentru tratarea inflamatiilor de secole, iar acum stiinta sustine aceasta practica pentru anumite utilizari. Cercetarile arata ca anumiti compusi din ghimbir – gingerol si shogaol – ajuta la reducerea productiei de markeri pro-inflamatori (4).

Ceaiul de ghimbir poate ajuta, de asemenea, la atenuarea crampelor menstruale daca este consumat de la primele semne.

  • Poate sustine sanatatea creierului

Oamenii de stiinta au studia efectele protectoare ale ghimbirului impotriva stresului oxidativ si a inflamatiei – doi factori care joaca un rol decisi in dezvoltarea bolilor degenerative ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer (5).

Cu toate acestea, sunt necesare studii de specialitate aprofundate in aceasta directie.

Adreseaza-te medicului inainte de a consuma regulat ceai de ghimbir pentru a vedea daca acesta nu interfereaza cu alte medicamente.

Surse de informare:

  1. Khodaie, L. & Sadeghpoor, O. (2015). Ginger From Ancient Times to the New Outlook. Jundishapur Journal of Natural Pharmaceutical Products.
  2. Lete, I. & Allue, J. (2016). The Effectiveness of Ginger in the Prevention of Nausea and Vomiting during Pregnancy and Chemotherapy. Integrative Medicine Insights, pp. 11 – 17.
  3. Wang, Y. et al. (2017) Evaluation of daily ginger consumption for the prevention of chronic diseases in adults: A cross-sectional study. Nutrition, pp. 79 – 84.
  4. Unuofin, J.O. et al. (2021). Ginger from Farmyard to Town: Nutritional and Pharmacological Applications. Frontiers in Pharmacology.
  5. Sahardi, N.F. & Makpol, S. (2019). Ginger (Zingiber officinale Roscoe) in the Prevention of Ageing and Degenerative Diseases: Review of Current Evidence. Evidence-based complementary and alternative medicine.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce Topfer este o solutie atunci cand cauti formule de lapte optime pentru bebelusi

Articolul Urmator

Cum alegi cea mai bună remorcă pentru transportul animalelor?