7 idei de cadouri pentru copiii pasionați de trenulețe

7 idei de cadouri pentru copiii pasionați de trenulețe

Fiecare copil dezvoltă, la un moment dat, o pasiune pentru un domeniu sau pentru un anumit tip de activitate. Unii adoră să facă puzzle-uri din ce în ce mai complexe, iar alții iubesc piesele de Lego, mașinuțele sau păpușile.

Printre pasiunile copiilor se numără, adesea, și trenurile, fascinante pentru prichindei și popularizate și prin intermediul desenelor animate. Dacă și micuțul tău adoră trenulețele, iată câteva idei de cadouri pe care i le poți face de ziua lui, de Crăciun sau cu alte ocazii!

1. Un trenuleț din lemn

În cazul în care copilul tău are încă o vârstă fragedă, însă observi că este atras de aceste mașinării, îi poți dărui un trenuleț din lemn ușor de construit, din cuburi și piese mari care să nu reprezinte un pericol pentru el.

Poți găsi trenulețe din lemn modulare, ale căror vagoane se desfac și se îmbină ușor, pentru entuziasmul micuțului. Unele jucării de acest fel sunt chiar și educative, învățându-i pe cei mici cifre și litere.

Așadar, poate fi un cadou drăguț și util în același timp!

2. Un circuit feroviar de jucărie

Pentru un copil mai mare, un circuit întreg care conține șine, trenuleț cu locomotivă și vagoane, precum și alte elemente secundare va fi o adevărată surpriză încântătoare!

Poți alege un set de mici dimensiuni, doar cu șină și tren, sau un set imens cu peste 100 de piese. Orice ai prefera, pe Educlass.ro, găsești seturi de tren pentru copii în mai multe variante, deci poți opta pentru ceea ce se potrivește micuțului tău.

Un set complet va conține, pe lângă trenuleț, clădiri, copaci și plante, personaje, animale, indicatoare, poduri și forme de relief. Tot ce este necesar pentru crearea unui orășel fascinant pentru copilul tău!

3. Un set de construcție cu tematică feroviară

Cele mai citite articole

Dacă micuțul tău este pasionat de trenuri și pare că îl fascinează și latura mecanică, adorând să construiască lucruri și să vadă cum sunt făcute, îi poți oferi un set de cu multe piese.

Astfel, pentru a obține trenulețul mult dorit, el va trebui să-l construiască aproape de la zero, urmând indicațiile și punând împreună zeci sau chiar sute de piese colorate. Un astfel de dat se poate dovedi o activitate distractivă pentru întreaga familie!

4. Un board game tematic

Dacă micuțului tău îi plac jocurile de societate, îi poți dărui unul tematic, precum Ticket to Ride. Este un joc a cărui tablă reprezintă harta Europei străbătută de șine de tren, iar pionii și accesoriile sunt formate din vagoane, gări și alte elemente legate de trenuri.

Este un joc distractiv care îl va ajuta pe cel mic să descopere informații noi despre lume, dar și să-și vadă pasiunea pe tabla de joc.

5. Îmbrăcăminte și accesorii cu trenulețe

Pe lângă jucării, îi poți oferi celui mic și haine sau accesorii tematice, precum pijamale, șosete și lenjerie, tricouri sau hanorace. La nivel de accesorii, poți opta pentru o șepcuță cu model de conductor, ghiozdane, penare sau alte rechizite pentru școală, care vor deveni astfel mult mai atractive!

6. O excursie cu Mocănița

Pe lângă jucăriile tematice, îi poți oferi celui mic o experiență cu adevărat specială mergând împreună într-o vacanță în Maramureș. Acolo, vă puteți plimba cu Mocănița, un tren cu aburi care îl va fascina, fără îndoială, pe micuțul tău.

7. O vizită la Muzeul Trenurilor

Dacă Mocănița este prea departe, cu siguranță, vei găsi un muzeu al trenurilor mai aproape de zona în care locuiești. Aceste muzee sunt atât în România, cât și în străinătate, așa că poți alege cât de departe vrei să te aventurezi.

O vizită în care prichindelul va vedea diferite modele de tren din diferite perioade va fi excelentă, iar el se va putea urca în locomotive și va putea explora cât e ziua de lungă fiecare vagon.

Acestea fiind spuse, oricare dintre cadourile de mai sus va face un copil pasionat de trenulețe foarte fericit!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să-ți pregătești eficient bagajul pentru un weekend peste hotare

Articolul Urmator

Nevoia stringentă de bani te neliniștește? Optează acum pentru un credit rapid!