Cand sunt necesare protezele dentare fixe si cat de eficiente sunt acestea?

Cand sunt necesare protezele dentare fixe si cat de eficiente sunt acestea?

Una dintre cele mai importante ramuri ale stomatologiei este protetica. Protetica dentara este acea ramura care se ocupa cu umplerea spatiilor dentare edentate cu dinti falsi. Protezele dentare pot fi fixe sau mobile. Lucrarile de protetica fixe sunt recomandate atunci cand acestea se pot sustine pe dintii sanatosi ramas.

Asadar, aceste proteze dentare fixe nu inlocuiesc si radacina dintelui pierdut, acest lucru fiind posibil numai in implantologie. Clinica stomatologica Excedent ofera servicii de protetica impresionante din punctul de vedere al rapiditatii executiei, al calitatii si al rezultatelor estetice finale.

Ce reprezinta lucrarile de protetica dentara?

Protetica dentara este una dintre cele mai complexe ramuri ale stomatologiei, o ramura care analizeaza arcadele dentare afectate de pierderea dintilor sau de tocirea acestora si ofera cele mai potrivite solutii de tratament in scopul refacerii echilibrului estetic, precum si al celor functional si musculo-articular.

Protetica dentara este o combinatie intre tehnica moderna si arta. Lucrarile sunt realizate in laboratoarele de tehnica dentara, sunt construite din diferite materiale, cu ajutorul carora se reface functionalitatea si integritatea arcadelor dentare. Lucrarile fixe de protetica dentara sunt concepute in urma planului de tratament individualizat si de problemele fiecarui pacient. Acestea se concentreaza pe refacerea structurilor intr-un mod estetic si durabil, pentru ca fiecare pacient sa beneficieze de zambetul frumos si plin pe care si-l doreste.

Cele mai citite articole

In plus, lucrarile de protetica dentara fixe sunt mult mai eficiente decat varianta inlocuirii dintilor folosind protezele dentare. Pentru a evita aparitia tulburarilor masticatorii, ocluzale si articulare, pentru a preveni parodontoza si cresterea sensibilitatii dintilor restanti, specialistii recomanda lucrarile protetice fixe.

Ce presupune protetica fixa pe dinti?

Protetica fixa pe dinti este termenul general care descrie coroanele si puntile metaloceramice, realizate cu ajutorul tehnologiei clasice, documentate si perfectionate timp de peste o jumatate de secol de experienta. Aceste coroane sunt cele mai des executate lucrari la nivel mondial.

Coroanele si puntile pe zirconiu fac parte din lucrarile de protetica fixa. Zirconiul este unil dintre cele mai noi descoperite materiale care a revolutionat medicina dentara, cu numeroase indicatii, datorita calitatilor exceptionale, datorita faptului ca este foarte estetic, rezistent si bine tolerat de organism, fara efecte alergice. Coroanele din zirconiu sunt foarte estetice, durabile si precise.

Fatetele dentare reprezinta un alt tip de lucare dentara de protetica fixa pe dinti, ideala in stomatologia cosmetica si restauratoare, avand o adeziune foarte buna si o biocompatibilitate excelenta. Spre deosebire de lucrarile protetice fixe, cele mobile si mobilizabile sunt recomandate pacientilor care se confrunta cu mobilitatea dintilor sau cu parodontoza la un stadiu foarte avansat, dar si celor cu edentatie totala.

Numai medicul stomatolog specialist va decide care este cea mai buna metoda de protezare si de inlocuire a dintilor pierduti. Protetica pe implanturi dentare reprezinta o alta metoda foarte eficienta de inlocuire a dintilor lipsa, metoda care nu mai necesita slefuirea dintilor vecini integri si folosirea, pentru protezare, a unei punti dentare de trei elemente.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cu ce jucarii sexuale iti poti imbunatati viata de cuplu?

Articolul Urmator

Avantajele si dezavantajele unei pompe submersibile