Caracteristicile unui lider bun

Care sunt caracteristicile unui bun lider? Crezi ca tu ai vreuna din calitatile unui lider adevarat?

Nu este deloc usor sa te detii acest titlu de lider, mai ales daca ai in subordonare o echipa mai mare de oameni, care au mereu idei diferite si mai ales, personalitati diferite.
Un bun lider ar trebui sa aiba o viziune foarte clara si ampla asupra propriei echipe, dar si asupra felului in care trebuie sa actioneze atunci cand este cazul. Un bun team leader stie intotdeauna pana unde sa mearga si cum sa-si motiveze echipa pentru a da acelasi randament, rezultate, dar si placere pentru a munci in fiecare zi mai mult.

Tips: Arata-le oamenilor din echipa ta cum ai vrea si cum trebuie sa mearga lucrurile, nu cum sunt de fapt si vei vedea cum vor implementa noi idei si strategii pentru a ajunge in punctul dorit!

Nu e de ajuns sa ai o viziune buna si mare, trebuie sa “te duca si capul”: nu e de ajuns sa faci critici si observatii, trebuie sa stii cum sa le faci, in asa fel incat sa ii determini pe cei din jur sa actioneze asa cum ti-ai dori.

Cele mai citite articole

Un bun lider trebuie sa fie o persoana bine organizata si pasioanata de ceea ce face. Daca iti coordonezi echipa din obligatie, pentru ca asa presupune fisa postului, nu vei scoate niciodata ce e mai bun din ea. Daca in timpul programului de lucru, lucrezi cu pasiune si atentie, vei vedea ca si cei din jur vor intra in aceeasi stare si rezultatele nu vor ezita sa apara.

E bine sa fii serios si implicat la munca, dar la fel de important este sa iti pastrezi si carisma. Oamenii vor lucra mai cu drag si mai usor daca persoana care ii coordoneaza este o persoana deschisa, disciplinata si prietenoasa. Este placut sa lucrezi intr-un mediu relaxant, fara presiune si sa dai rezultate bune, care sa te recomande in ochii superiorilor.

Comunicarea este cheia succesului in orice domeniu si in orice relatie.In general, liderii trebuie sa aiba abilitati bune de comunicare si negociere. Liderul este cel care mediaza discutiile dintre echipa pe care o coordoneaza si conducere, asa ca trebuie sa inveti sa porti un discurs sau sa iti sustii cauza pentru care lupti.

Nu toti liderii adevarati detin aceste calitati, insa este important sa intelegi ceea ce nu stii si sa nu pledezi in rolul persoanei perfecte, care le stie pe toate.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce nuante sa aleg pentru casa mea?

Articolul Urmator

Avantajele balustradelor din sticlă