Care sunt avantajele unei căzi freestanding?

Băile au o istorie îndelungată, primele căzi de baie datând de mai bine de 6000 de ani. De atunci și până în zilele noastre, modul în care a evoluat design-ul s-a schimbat dramatic, evoluând de la așa-numitele băi publice, până la cele fără de care nicio casă nu poate exista.

De cele mai multe ori, simțim nevoia să facem o schimbare, iar o zonă de început poate fi reamenajarea băii. În ultimii ani, tendințele în materie de design interior s-au schimbat destul de mult, astfel că nici felul în care arată baia nu mai este lăsat la voia întâmplării. 

Deși cabinele de duș sunt la mare căutare, mai ales de persoanele cu un stil de viață activ sau care au o baie de dimensiuni reduse, mulți români preferă cada drept locul de relaxare și înviorare după o zi obositoare.

Dacă îți dorești o baie unică, elegantă și rafinată, poți opta pentru achiziția unui model de cazi de baie freestanding, ca piesă centrală a încăperii. Datorită interesului pentru aceste tipuri de căzi, nici producătorii nu au stat cu mâinile în sân și propun modele pentru orice gusturi, preferințe și buzunare. 

Cele mai citite articole

O cadă freestanding are un efect estetic uimitor, dar totodată este și extrem de utilă – pentru spălarea copiilor, a animalelor de companie și oferă acces facil și pentru persoanele aflata în etate. Cele mai întâlnite modele sunt cele create din acril și sticlă, dar sunt și clienți care optează pentru cele realizate din fontă, câtă vreme structura de rezistență a clădirii permite amplasarea uneia.

Căzile de tip freestanding pot fi considerate un obiect de lux, dar în același timp este și unul de strictă necesitate. Tocmai datorită aspectului rafinat, căzile de tip freestanding se potrivesc oricărui tip de design al băii – nordic, elegant, rustic sau chiar o amenajare în stil Provence.

Ce beneficii aduce o cadă freestanding?

  • Gamă variată de opțiuni – o cadă freestanding este un obiect sanitar potrivit oricărui stil arhitectural;
  • Pot fi montate în diferite moduri – dat fiind că nu trebuie încastrate, aceste modele pot fi amplasate perpendicular sau în mijlocul camerei de baie, sub formă de insulă;
  • Estetică – în ceea ce privește partea estetică trebuie menționat că o astfel de cadă este potrivită atunci când se dorește o baie rafinată și elegantă;
  • Instalarea facilă – față de alte tipuri de căzi, cele freestanding se pot instala rapid, fără bătăi de cap;
  • Nu impune limite în ceea ce privește creativitatea – acestea pot fi amplasate oricum, câtă vreme spațiul rămas poate fi folosit în manieră creativă.

Un alt avantaj important, paleta de culori diversă

Dacă în cazul căzilor obișnuite oferta este limitată, nu la fel se întâmplă în cazul celor de tip freestanding. Picioarele căzii sunt disponibile într-o gamă diversificată de nuanțe, de la auriu, la gri sau negru, dar sunt producători care oferă și posibilitatea de personalizare, în funcție de solicitările clientului.

De asemenea, pentru a completa eleganța căzii freestanding se recomandă ca bateriile să fie alese în aceeași nuanță, ca o completare a design-ului. Foarte bune opțiuni sunt bateriile de cadă cu prindere în pardoseală, adesea întâlnite în cazul design-ului de baie nordic. Nici cele cu prindere în perete nu sunt de evitat, câtă vreme sunt destul de lungi cât apa să pătrundă în cadă, nu pe lângă.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ghid complet pentru alegerea celor mai bune termopane pentru locuință

Articolul Urmator

Brad artificial ideal de 180cm și 210cm