Care sunt principalele avantaje ale internetului in viata noastra de zi cu zi?

Daca nu ar mai fi internet si televiziune si acestea ar fi sterse din viata noastra de zi cu zi, multi oameni si-ar vedea viata brusc rasturnata si ar deveni dificila si nelivrabila. Nu ar mai avea sens. Aceasta inseamna ca aceasta tehnologie, fie internet, fie televiziune, a devenit indispensabila pentru majoritatea dintre noi. Dar care sunt beneficiile reale ale internetului in viata noastra de zi cu zi?

De asemenea, televiziunea a devenit una dintre cele mai importante surse de informatii. Este folosita de toata lumea pentru a comunica sau pentru a afla despre tot ce se intampla in jurul nostru. Poate fi folosita si in scopuri educationale, de afaceri, de informare si de divertisment.

Internet: ce este?

Cele mai citite articole

Ce inseamna Internetul? Internetul este cunoscut ca un sistem global de interconectare a retelei de calculatoare. Foloseste un set standardizat de protocol de transfer de date. Mai simplu spus, Internetul este deci o retea de retele, fara un centru nervos si alcatuit din milioane de retele publice, private, universitare, comerciale si guvernamentale. Internetul ofera o gama larga de informatii rapide si permite dezvoltarea de diverse aplicatii si servicii, si anume posta electronica, mesageria instantanee si World Wide Web sau WWW. Aceasta noua tehnologie care a fost popularizata prin aparitia World Wide Web, cele doua sunt uneori confundate de publicul neinformat. Cu toate acestea, World Wide Web este o singura aplicatie a internetului.

Principalele avantaje ale internetului

Primul avantaj pe care il poate oferi Internetul este ca este un instrument excelent pentru a gasi informatii si cunostinte datorita informatiilor rapide pe care le contine. De asemenea, este vazut ca un instrument de divertisment. Internetul poate fi folosit ca un mijloc de comunicare care iti permite sa pastrezi legatura cu prietenii si contactele tale din intreaga lume. Internetul ofera acces la servicii inovatoare precum televiziune de inalta definitie, teleconferinta, tururi virtuale etc. Promoveaza o noua forma de comert: comertul electronic. Utilizatorul de internet are acces la numeroase servicii precum rezervari, administrare electronica, banci electronice, biblioteci digitale etc. In plus, Internetul a schimbat notiunea de schimb si munca, daca citam doar aparitia telemuncii. In plus, Internetul ofera, de asemenea, un mijloc suplimentar pentru companii de a-si creste cifra de afaceri si pietele.

Dezavantajele internetului

Internetul poate crea dependenta si poate impiedica unele persoane sa dezvolte relatii reale prin inchisoarea lor in relatiile virtuale. In plus, Internetul poate impiedica practicile sanatoase, cum ar fi citirea. Ca urmare, daca este utilizat in mod abuziv, poate dauna studiilor studentilor, incurajand in plus copy/paste-ul si plagiatul. Escrocheriile si inselaciunea sunt aspecte care sunt din ce in ce mai prezente pe internet, de aceea este necesara vigilenta.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

3 combinații cromatice pe care le poți încerca în ținutele de zi cu zi

Articolul Urmator

Infertilitatea feminina: Cauze, recomandari de prevenire si vizita la medicul specialist