Carlos Alcaraz, noua forță dominantă a tenisului masculin. Iată de ce spaniolul are un viitor strălucitor

Carlos Alcaraz, noua forță dominantă a tenisului masculin. Iată de ce spaniolul are un viitor strălucitor

În vârstă de 20 de ani, Carlos Alcaraz se anunță a fi un urmaș demn al lui Rafa Nadal, cel mai important tenismen spaniol din istorie. La fel de combativ și de pasionat de tenis precum Nadal, Alcaraz și-a început deja drumul către statutul de colos al acestei discipline sportive, reușind să câștige în ultimul an calendaristic turneele de Grand Slam US Open 2022 și Wimbledon 2023.

În prezent, el este lider mondial și este considerat de către experții internaționali în tenis drept viitorul mare jucător, care va domina următorii ani fără mari probleme. În prezent, spaniolul caută noi succese majore, iar un pas important pe care l-ar putea face pentru a-și betona statutul de cel mai important jucător din lume este câștigarea US Open 2023.

Alcaraz, în căutarea unor noi victorii de marcă

Deși are doar 20 de ani, Alcaraz impresionează prin maturitatea sa deosebită. El a dat dovadă de o tărie de caracter fantastică inclusiv în finala de la Wimbledon, atunci când a revenit după un început foarte slab. El a pierdut primul set în fața lui Djokovic cu 1-6, însă a reușit să revină și a câștigat seturile următoare cu 7-6 și 6-1. Sârbul l-a egalat la doi, însă în decisiv Alcaraz a câștigat cu 6-4 și și-a adjudecat primul trofeu pe iarba londoneză. 

Prima ocazie pentru Carlos Alcaraz să își confirme statutul de nou superstar al tenisului masculin global este US Open 2023. Competiția se va desfășura la New York, în perioada 28 august-10 septembrie și îi oferă spaniolului șansa de a-și apăra trofeul cucerit în 2022. Alcaraz a avut parte, în acest an, de un succes fantastic la nivel de Grand Slam, la Wimbledon, pe care vrea să îl repete pe parchetul din Statele Unite ale Americii. 

Cele mai citite articole

Când vine vorba despre pariori, opțiunile de pariere pe tenis sunt mereu numeroase și atractive, iar forma excelentă a lui Alcaraz îl transformă și pe spaniol într-o “țintă“ a oricărui pasionat de această formă de jocuri de noroc. Dacă ești parior și te simți inspirat, cu siguranță merită să analizezi cotele pe care le primește spaniolul în cadrul competițiilor la care ia parte.

Bookmakerii îl consideră favorit pentru un succes peste ocean, cota lui la cucerirea competiției fiind cea mai mică oferită unui participant. Alcaraz este cotat cu 2,00, în vreme ce Novak Djokovic are cota 2,75. Prin comparație, favorita de la feminin, Iga Swiatek, are cota 3,25. La fel ca Alcaraz, și Swiatek și-a adjudecat precedenta ediție a turneului Cotele menționate se mai pot schimba până la startul competiției din SUA, dar și pe parcursul finalizării tururilor, în funcție de performanțele sportivilor.

În concluzie, dacă ești fan al tenisului, cu siguranță vei găsi fascinant parcursul viitor al lui Carlos Alcaraz. Spaniolul are o mulțime de calități care să îl ajute să domine la fel ca Nadal, Federer sau Djokovic. Forța sa, ambiția și talentul îl pot ajuta chiar să lupte pentru egalarea recordului de succese la nivel de Grand Slam, deținut în prezent de Djokovic, care are 23 de succese. Îmbunătățește-ți experiența urmăririi meciurilor lui Alcaraz, pariind cu responsabilitate pe partidele luI!

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Nuca de cocos – beneficii și moduri de utilizare. Idei de rețete cu nucă de cocos pe care să le încerci

Articolul Urmator

Cum să alegi ușile de interior în funcție de culoarea podelelor și a pereților