Ce trebuie să știi despre bagajul de cală atunci când călătorești

Atunci când pleci în călătorii ceva mai lungi este foarte posibil să ai nevoie de un bagaj de cală pentru a lua cu tine toate lucrurile necesare în vacanța ta. Însă nu poți lua cu tine pe avion chiar orice. Fiecare companie aeriană are regulile sale cu privire la lucrurile pe care ai voie să le pui în bagajul de cală, cât și cantitatea maximă. Dacă nu ai mai călătorit pănă acum cu un bagaj de cală sau pur și simplu nu te-ai mai ocupat tu de acest aspect, continuă să citești pentru a descoperi câteva lucruri esențiale despre acest subiect. 

Iată ce ar trebui să știi despre bagajul tău de cală atunci când vrei să călătorești: 

Greutate maximă 

Principalul avantaj al acestui tip de bagaj este faptul că îți permite să pui mai multe lucruri greutatea maximă fiind una semnificativ mai mare decât la bagajul de mână. Acest lucru poate varia de la o companie aeriană la altă, dar de regulă bagajul de mână are maxim 10 kilograme admise, iar cel de cală se poate întinde pânâ la 30 de kilograme, iar cu niște costuri suplimentare poți avea chiar 2 bagaje de cală, dacă ai mai multe lucruri de luat cu tine.

Lucruri permise

Un mare avantaj al bagajului de cală este faptul că este mult mai permisiv decât cel de mână. Poți include mai multe lucruri, printre care cele mai frecvente sunt: alimente, atât mâncare cât și băutură,  aparate electronice, cosmetice și produse de machiaj sau îngrijire chair și într-o cantitate mai mare de 100 ml (așa cum este prevăzut la bagajul de mână) sau medicamente (cu dovada prescripției medicale alături). Toate acestea pot încăpea lejer într-un troler mare de pe altex.ro, de exemplu. 

Cele mai citite articole

Obiecte interzise

Deși este ceva mai permisiv decât bagajul de mână, nu poți pune totuși chiar orice. Astfel că, sunt câteva obiecte care sunt interzise chiar și în bagajul de cală și care pot fi confiscate la control în aeroport. Printre aceste lucruri se numără: substanțe explozive (petarde, gaz, combustibil lichid ș.a) sau substanțe toxice (acid, spray paralizant, otravă sau orice alt lucru de acest fel).

Costuri

În funcție de tipul de bilet achiziționat, bagajul de cală poate fi inclus sau nu în costurile acestuia. Dacă nu ai un bilet ce include și un astfel de beneficiu și totuși ai avea nevoie este posibil să achiziționezi un bagaj de cală ulterior, însă acest lucru poate fi destul de costisitor, în funcție de greutatea acestuia. De asemenea, pot apărea costuri suplimentare și dacă depășești numărul de kilograme standard prevăzute., asta în cazul fericit în care nu va fi nevoie să renunți la ceva din bagaj pentru a putea trece mai departe. 

Așadar, acestea au fost principalele lucruri pe care ar trebui să le știi dacă urmează să călătorești cu un bagaj de cală. Pentru informații personalizate este recomandat să verifici site-ul oficial al companiei aeriene cu care zbori pentru a te asigura că te încadrezi în regulile impuse de aceștia. 

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Practici bune și rele în împrumuturile rapide

Articolul Urmator

Surprinde-ți iubita cu 5 cadouri inedite de ziua ei