Ce trebuie să știi înainte de a investi în aur?

Investițiile în aur reprezintă una dintre cele mai sigure și avantajoase metode de a proteja averea și chiar de a o crește, motiv pentru care foarte mulți oameni înstăriți aleg să investească în aur. 

Totuși, trebuie menționat că aceștia investesc în lingouri de aur, pe care le păstrează în seifurile băncilor, și nu în bijuterii de aur, care prin purtare își pot pierde uneori din valoare, deoarece vor prezenta urme de uzură. 

Sunt bijuteriile o modalitate de investiție în aur? 

Din ce în ce mai multe persoane considera că achiziționarea unor bijuterii din aur reprezintă o investiție sigură, mai ales că acestea pot fi considerate chiar obiecte de artă, ceea ce le poate influența destul de mult valoarea. Aceasta poate fi influențată și de alți factori, cum ar fi condițiile și calitatea aurului din care au fost realizate bijuteriile.

Un aspect ce poate fi privit drept negativ în ceea ce privește bijuteriile din aur, comparativ cu lingouri sau monede din aur, este conversia acestora în lichidități. Dacă în cazul lingourilor și monedelor din aur, conversia poate fi realizată rapid și ușor, la anumite bănci, în cazul bijuteriilor acest lucru este mai dificil.  Însă, oamenii pot alege să vândă sau să cumpere astfel de bijuterii din aur de la o casă de amanet, cum este TEZAUR, pentru care aurul reprezintă una dintre cele mai valoroase resurse. 

De ce sunt avantajoase investițiile în aur? 

Aurul reprezintă cea mai sigură investiție, fiind potrivită mai ales în perioadele de incertitudine sau turbulențe economice, fiind singura modalitate care conservă valoarea investiției în timp. Cu toate că și în cazul aurului există fluctuații în ceea ce privește prețul gramului, siguranța pe care acesta o oferă este mai mare, comparativ cu orice alt tip de investiție.

Cum pot investi românii în aur? 

Pe piața financiară din România există numai câteva bănci care vând și depozitează aur, de la care orice cetățean poate cumpăra lingouri sau monede din aur pur, de 24 de karate.

Important de reținut de către cei care doresc să investească este faptul că odată cumpărat aur de la o anumită bancă, pentru ca aceasta să îl cumpere înapoi, la un moment dat, trebuie ca investitorii să îl lase în custodia acesteia, mai precis fiind depozitate în seifurile proprii. 

În cazul în care acesta este mutat sau păstrat în propria locuință, banca nu mai este obligată să îl cumpere, fiind astfel mai dificil de valorificat. Ideal ar fi ca orice persoană ce dorește să investească în aur să dețină cunoștințe în vederea obținerii rezultatelor dorite.

Cu toate acestea, fiind considerat un activ de rezervă bun, atât băncile, cât și investitorii cu experiență, recomandă ca cei care dețin sume mari să investească pe termen lung aproximativ 5-10% din acestea în aur. În acest fel, oamenii își pot securiza averea sau cel puțin o parte din aceasta în perioadele instabile, din punct de vedere economic.

Articolul Anterior

Câți ani rezistă un bloc ?

Articolul Urmator

Cum poate fi amenajat un restaurant de lux pentru o zi de nastere