Cum alegem ghiozdanul micului scolar

Blue school backpack on table

Cum alegem ghiozdanul micului scolar

Odata cu inceperea anului scolar, parintii au o singura preocupare: gasirea ghiozdanului ideal pentru copiii lor. Pentru copiii din ciclul primar, alegerea unui ghiozdan pentru scoala este o adevarata bataie de cap data fiind varietatea de modele disponibile pe piata.

Ghizodan sau rucsac?

La acest nivel scolar, este indicat sa se opteze pentru ghiozdane clasice, suficient de rezistente pentru a rezista la viata de zi cu zi a micilor scolari.

Acestea au multe compartimente pentru a depozita caiete, carti, truse de creioane si gustari esentiale pe parcursul zilei. Prin urmare, este un echipament foarte practic pentru utilizarea zilnica.

Greutatea

Cele mai citite articole

In clasele mici, ghiozdanul trebuie sa fie usor. Greutatea unui ghiozdan plin nu trebuie sa depaseasca niciodata 10% din greutatea copilului, conform specialistilor. Greutatea medie a unui copil de scoala primara este de 22 kg, astfel incat ghiozdanul ar trebui sa cantareasca 2,2 kg. 

Ergonomia

Curele late si scurte. Un ghiozdan cu curele late este perfect, deoarece greutatea este mai bine distribuita. Bine pozitionate pe umeri, acestea previn frecarea. Atentie insa la lungimea curelelor: curelele de lungime superioara maresc greutatea ghiozdanului scolar tragand de umeri, accentuand arcada spatelui si provocand probleme serioase de spate. Este important de mentionat ca un copil de scoala primara este inca in crestere; coloana sa vertebrala va fi osificata abia la varsta de 14 ani in cazul fetelor si la 15 ani in cazul baietilor. Curelele pe piept sunt utile daca ghiozdanul este prea greu.

Rezistenta

Cusaturi si intarituri care rezista la orice provocare. Este bine cunoscut faptul ca ghiozdanele sunt adesea maltratate, aruncate pe jos sau chiar calcate in picioare! Drept urmare, mizam pe calitate pentru a evita sa fim nevoiti sa le schimbam in timpul anului. Verificati daca exista intarituri in colturi si sub ghiozdan. 

Cusaturile ar trebui sa fie intarite pentru a preveni strapungerea ghiozdanului. Verificati si fiabilitatea plasticului, daca ghiozdanul este inchis cu clapete. Evitati inchiderile Velcro, care sunt mai putin eficiente si se uzeaza rapid. Recomandata este alegerea un ghiozdan cu un tratament hidrofug pentru a evita inundatiile si surprizele neplacute! Toate materialele trebuie testate inainte de cumparare.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Îmbunătățiți-vă cu ușurință experiența de conducere: soluții de reglare a direcției

Articolul Urmator

Saltea de pat moale sau tare: ce să alegi?