Excited pro gamer with professional headphones making winner gesture while playing space shooter video games. Player streaming digital games during online competition using RGB system desktop
Majoritatea oamenilor adora jocurile video deoarece ii ajuta pe acestia sa se elibereze de stresul, greutatile si activitatile cu care se confrunta zilnic. Este o modalitate prin care jucatorii reusesc sa isi indeplineasca unele dorinte si sa se bucure de repausul de care au nevoie. Daca si tu te numeri printre acestia, atunci cu siguranta ai o colectie extinsa de jocuri favorite pe care de abia astepti sa le rejoci, mai ales daca au aparut si variante remasterizate.
Tocmai ai achizitionat unul dintre cele mai populare laptopuri de gaming de la PC Garage si esti gata sa pornesti intr-o lume a jocurilor, sa evadezi din cotidian si sa-ti creezi caracterele favorite? Atunci iata 4 recomandari de care sa tii cont atunci cand investesti in jocuri video, fie ele achizitionate din magazinele fizice sau de pe platforme online pentru Steam, Battle.Net, Origin sau Epic Games!
Varsta jucatorului
Un criteriu esential atunci cand urmeaza sa cumperi jocuri pentru noul laptop este varsta playerului. Exista jocuri potrivite pentru gamerii de toate varstele, dar si jocuri ce se recomanda a nu fi jucate de tinerii cu varste mai mici de 10 ani, 13 ani, 16 ani, 17 ani sau 18 ani – in functie de actiunea in-game sau de genul acestuia. De exemplu, Destiny 2 este recomandat persoanelor cu varsta mai mare de 16 ani, pe cand Shadow of War este destinat playerilor peste 18 ani.
Genul jocului
O caracteristica poate la fel de importanta ca actiunea jocului pentru multi playeri este genul acestuia. Exista gameri care prefera strategia, regasita in jocuri precum Total War, Age of Empires, Homeworld, Warcraft sau Starcraft, jocuri de RPG, precum: Cyberpunk 2077, Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, The Elder Scrolls, racing: Need For Speed sau SBK, jocuri de tip simulator: SIMS, Bus Simulator, Farming Simulator sau FIFA.
Jocuri single player, co-op sau multiplayer
Cele mai citite articole
Jocurile single player sunt cele in care jucatorul se afla intr-o campanie drept personaj principal, iar celelalte caractere cu care se intalneste in timpul jocului sunt NPCs (non-playable character) – care nu sunt controlate de persoane reale.
Un joc co-op local sau online se joaca pe un server alaturi de cativa prieteni (de la 2 pana la 10, in general). Jocuri co-op pot fi: Portal, Left 4 Dead, PayDay, Dying Light etc. Nu in ultimul rand, jocurile multiplayer sunt cele in care vei intalni gameri din intreaga lume care se conecteaza la acelasi server: Minecraft, StarCraft, League of Legends, Dota, Terraria.
Specificatiile laptopului
Laptopurile de gaming sunt concepute special sa reziste cu brio sesiunilor lungi de gaming, punand la dispozitia ta componente high-end, ventilatie excelenta, cat si alte functii si moduri pentru a te bucura de timpul tau liber! Cu toate acestea, daca ai un laptop din colectiile mai vechi, atunci ia in considerare ca noile jocuri s-ar putea sa ceara componente mai puternice decat contine device-ul tau.
Spre exemplu, Borderlands 2, care a aparut in 2012, are nevoie de procesor CPU 2.3 GHz Quad Core, 2 GM RAM, placa video nVidia GeForce GTX 560 sau din aceleasi colectii. Pe de alta parte, Borderlands 3, care a aparut in 2019, necesita un minim de 6 GB RAM, CPU Intel Core i5-3570sau AMD FX-8350 si placa video nVidia GeForce GTX 680. Nu in ultimul rand, exista jocuri, precum Hogwarts Legacy, ce necesita cel putin o placa video nVidia GeForce 1080 Ti si memorie de 15 GB RAM.
Asadar, tine cont de varsta jucatorului, in cazul in care oferi un cadou sau chiar de varsta ta, daca achizitionezi pentru tine, de preferinte, de anul aparitiei jocului, de recenziile oferite de catre vloggers si gameri profesionali, dar mai ales de componentele hardware si software ale noului tau laptop de gaming!