Cum să alegi cel mai bun polizor unghiular? 3 criterii

Un polizor unghiular de calitate influențează siguranța și eficiența lucrărilor de tăiere și poate oferi performanțe superioare, durabilitate, confort și siguranță sporită în utilizare. Dacă vrei să achiziționezi un polizor unghiular cu acumulator bun, iată 3 criterii de selecție care te pot ajuta în acest proces!

1. Tensiunea acumulatorului

Tensiunea acumulatorului măsoară puterea pe care o poate dezvolta aparatul și are un impact direct asupra vitezei de tăiere și a capacității de a lucra cu materiale mai dure. Aceasta este exprimată în volți (V), iar un acumulator cu tensiune mai mare va oferi o putere mai mare.

Există o varietate de valori de tensiune disponibile pentru acumulatorii de polizoare, inclusiv 18V, 20V, 28V, 36V, 40V sau 54V. Alegerea tensiunii potrivite depinde de tipul de lucrări pe care le vei efectua cu polizorul. Pentru sarcini ușoare și medii, un acumulator de 18-20V poate fi suficient, în timp ce pentru sarcini mai grele, s-ar putea să ai nevoie de un acumulator cu o tensiune mai mare. Descoperă polizoarele de pe Masif!

Atunci când alegi tensiunea acumulatorului, trebuie să iei în considerare:

  • tipul de materiale pe care intenționezi să le prelucrezi cu polizorul. Materialele mai dure, cum ar fi oțelul sau betonul, necesită o tensiune mai mare pentru a fi tăiate eficient;
  • durata de utilizare: un acumulator cu tensiune mai mare poate permite polizorului să funcționeze mai mult timp fără a fi nevoie de reîncărcare.

Este important de menționat că un acumulator cu tensiune mai mare poate avea un impact asupra duratei de viață a acumulatorului. Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât se va descărca mai rapid. Acest aspect poate fi un dezavantaj dacă trebuie să folosești polizorul pentru perioade lungi și nu ai la dispoziție o sursă de alimentare pentru reîncărcare. Prin urmare, echilibrează necesitățile de putere cu necesitățile de durată de funcționare atunci când alegi tensiunea acumulatorului.

2. Capacitatea acumulatorului

Cele mai citite articole

Capacitatea acumulatorului, exprimată în amperi oră (Ah), este unitatea de măsură care indică autonomia acumulatorului și este un factor crucial în determinarea duratei de funcționare a polizorului unghiular. Un acumulator cu o capacitate mai mare poate alimenta polizorul pentru o perioadă mai lungă. Cu cât capacitatea acumulatorului este mai mare, cu atât autonomia polizorului este mai mare. Totuși, este important de menționat că durata de utilizare poate fi influențată și de alte aspecte, precum intensitatea utilizării polizorului sau tipul de material prelucrat.

Pe piață, capacitatea acumulatorilor variază de la 1,5 Ah până la 12 Ah. Pentru proiecte mici sau utilizare ocazională, un acumulator cu o capacitate mai mică îți poate fi suficient. De exemplu, un acumulator de 3 Ah poate fi potrivit pentru lucrări de scurtă durată sau pentru utilizarea sporadică. În schimb, pentru proiecte mai mari sau utilizare intensivă, poate fi necesar un acumulator cu o capacitate mai mare, cum ar fi unul de 6 Ah sau chiar de 9 Ah.

3. Dimensiunea discului polizorului

Dimensiunea discului determină adâncimea de tăiere și acoperirea pe care o poate oferi polizorul. Un disc mai mare va permite o tăiere mai adâncă și o acoperire mai largă a suprafeței, ceea ce este util în special în lucrările care necesită o eliminare mai mare de material sau în aplicațiile care implică suprafețe mai mari. Pe de altă parte, un disc mai mic va fi mai ușor de manevrat și va fi mai potrivit pentru lucrările de precizie sau în spații restrânse, unde manevrabilitatea și controlul sunt mai importante decât adâncimea de tăiere.

  1. Un disc mai mic, de 115 mm, este ideal pentru lucrări de detaliu și pentru lucrări casnice ușoare.
  2. Un disc cu diametrul de 125 mm este mai mare și se pretează pentru rezolvarea unor lucrări mai complexe. Îl poți folosi în baie, bucătărie, acoperiș sau în zona curții. Acest tip de disc este util în ascuțirea părților metalice ale uneltelor de care dispui, oferindu-ți mai multă putere și precizie în lucrările tale.
  3. Diametrul de 180-230 mm este recomandat pentru aplicații profesionale și industriale. Aceste discuri sunt utilizate în industria construcțiilor de mașini, ateliere de confecții metalice, în special pentru polizarea pieselor metalice mari. Ele asigură o productivitate ridicată și o eficiență maximă în lucrările de prelucrare a metalelor.

Alegerea unui polizor unghiular de calitate se bazează pe tensiunea și capacitatea acumulatorului, dar și dimensiunea discului. Acum că ai înțeles importanța acestor criterii în alegerea unui polizor unghiular, explorează mai multe modele și alege-l pe cel potrivit pentru tine! 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Transformarea afacerii tale prin recrutarea de personal internațional: descoperă avantajele diversității culturale la locul de muncă!

Articolul Urmator

Cum te Ajută Microfoanele Spion să Descoperi Comportamente Neadecvate ale Copilului?