Excursia la munte – cum se pregătește?

Munții sunt un loc ideal pentru excursii scurte dar și pentru cele mai lungi, departe de oraș. Aerul curat și apropierea de natură sunt factorii care fac din ce în ce mai dificilă găsirea unui loc de cazare în cele mai populare stațiuni. Cu toate acestea, atunci când călătorești în împrejurimile montane, trebuie să fii pregătit pentru multe surprize. Chiar dacă nu plănuiești excursii în zone foarte înalte, trebuie să ții cont de schimbările bruște de temperatură sau de noroiul de pe drum. Tocmai de aceea, merită să-ți faci rost de echipamente care să asigure confortul în timpul călătoriei. Ce haine, încălțăminte și alte echipamente sunt recomandate pentru o excursie la munte? Ești sigur că ieșirea în șlapi este cea mai bună alegere?

Pregătirea traseului și locurilor pe care dorești să le vezi

Cel mai important lucru înainte de o excursie la munte nu este în niciun caz mersul la cumpărături de cizme de damă profesionale. Este mai important să planifici bine întreaga călătorie și atracțiile pe care vrei să le vezi. Deși poți pleca într-o excursie într-un mod complet spontan și poți căuta doar cazare la fața locului, direcția și traseele preferate ar trebui planificate corespunzător. La urma urmei, trebuie întotdeauna să potrivești opțiunile cu cea mai slabă persoană din grup. Merită să petreci câteva minute pentru a răsfoi posibilele trasee și a le alege pe cele cu un nivel de dificultate care ți se potrivesc. După ce ai ales traseul, poți începe completarea echipamentului. Până la urmă, vei îmbrăca articole diferite pe drumul asfaltat până ajungi la locurile de atracție turistică și altfel te vei îmbrăca pe traseele mai puțin circulate, unde nu se găsesc locuri de adăpostire. Doar după ce alegi tipul de călătorie, te poți decide asupra lucrurilor care trebuie împachetate, cât de greu să fie echipamentul și cum să distribui lucrurile necesare între participanții la călătorie. Chiar și atunci când plănuiești să rămâi peste noapte într-un hotel frumos, iar vizitarea obiectivelor turistice trebuie să fie limitată la centrul orașului, ar trebui să fii cumpătat cu lucrurile pe care le iei cu tine – la urma urmei, la munte nu este întotdeauna nevoie să ai cu tine bocanci de drumeție și un rucsac cu cadru– uneori o să-ți prindă bine niște tocuri și o rochie frumoasă.

Încălțăminte aleasă corespunzător – adaptată situației

Cele mai citite articole

Ca și în cazul oricărui alt echipament, încălțămintea ar trebui să fie adaptată situațiilor, atracțiilor și drumurilor pe care vom merge în excursia planificată în munți. Dacă mergi doar în scopuri sociale și nu intenționezi să cucerești traseele montane, încălțămintea profesională sau pantalonii de trening vor fi complet inutili. Cu toate acestea, dacă vrei să te aventurezi pe vârfurile munților, este mai bine să nu mergi acolo în șlapi sau balerini. Este și incomod, dar mai ales este periculos. Dacă îți alunecă piciorul, îți poți luxa glezna și să se termine cu consecințe grave. Prin urmare, ar trebui să alegi pantofii în funcție de situație, iar în acest caz este mai bine să alegi cizme de damă pentru drumeție.

Cu ce să te aprovizionezi înainte de o excursie la munte?

Ce alte echipamente ar trebui să iei cu tine la munte? În primul rând, amintește-ți că vremea poate fi foarte schimbătoare. Prin urmare, în rucsac ar trebui să ai atât protecție solară, cât și o haină de ploaie. Indiferent de vreme, ar trebui să te aștepți la schimbări încă de dimineață. De aceea, merită să-ți iei și șosete călduroase sau o pălărie care să te protejeze de soare – chiar dacă nu este prevăzut să fie cald sau frig.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Avantajele de a urma cursuri de trading

Articolul Urmator

7 idei de cadouri pentru ea potrivite de Crăciun