Ghid ajutător pentru alegerea lenjeriei de pat ideale

Ghid ajutător pentru alegerea lenjeriei de pat ideale

Lenjeria de pat ne oferă confort în timpul somnului, menținând un mediu plăcut pentru piele și ajutând-o să respire atunci când ne odihnim. De aceea, atunci când ne aflăm în căutarea unei lenjerii de pat trebuie să găsim acele modele și materiale care să ne ofere maximul de satisfacție din punct de vedere al calității. De la material, compoziție, numărul de fire și configurație și până la culori și design, lenjeria de pat trebuie să întrunească maximul de cerințe pentru a ne oferi cele mai bune condiții de odihnă.

Ghid ajutător de alegere a lenjeriei de pat

Începe procesul de selectare a viitoarelor tale lenjerii de pat pornind de la numărul de fire. Acesta reprezintă numărul firelor dispuse într-o structură (un inch pătrat), pe orizontală și verticală, care indică nivelul de rezistență al materialului și capacitatea acestuia de a oferi un grad cât mai ridicat de ventilație configurației. Calitatea materialului este influențată de numărul de fire, ceea ce înseamnă că un număr mai ridicat de fire echivalează cu un nivel mai crescut al calității (specialiștii recomandă ca valoarea să fie peste 400).

Cele mai citite articole

Pornind de la acest aspect, finețea și calitatea firului contribuie și ele la aspectul general al lenjeriei de pat pe care o alegem. De exemplu, experții din acest domeniu indică faptul că o lenjerie pentru pat cu un număr mai scăzut de fire (dar a căror calitate este superioară) este mai bună decât o lenjerie de pat care are un număr mai mare de fire, dar de o calitate mai scăzută. În plus, fiecare persoană se comportă într-un mod diferit atunci când este vorba de somn, așa că, este foarte posibil ca o lenjerie cu un nivel mai scăzut de moliciune să fie preferată uneia de calitate superioară, dar care are o rezistență mai ridicată la atingere.

Așa că, totul ține de gustul fiecăruia. Ceea ce ne duce la următorul punct pe lista elementelor care trebuie bifate de o lenjerie de pat. Materialul este important, așa că recomandarea specialiștilor este către o lenjerie de pat din bumbac (egiptean, pima, supima), în natural și amestecuri cu fibre de poliesteri. Desigur, calitatea materialului influențează în mod direct și prețul de achiziție al lenjeriei, ceea ce poate fi un alt criteriu în selectarea acestui accesoriu pentru pat.

Înainte de a ne gândi la preț, trebuie să luăm în calcul un alt aspect – anotimpul în care vom folosi lenjeria de pat. Putem opta pentru lenjerii de pat care se potrivesc oricărui anotimp sau putem să ne orientăm către o lenjerie pentru pat care să fie potrivită și special concepută pentru un anumit sezon. Care ar fi avantajul în acest caz? Faptul că pielea va beneficia în timpul somnului de un mediu care este perfect adaptat respectivului anotimp și care contribuie la sporirea calității somnului. O lenjerie de pat pentru iarnă nu poate oferi aceleași condiții de odihnă precum una destinată folosirii în timpul verii. Sfatul experților este căutăm întotdeauna lejerii de pat de calitate, pentru că acestea ne oferă posibilitatea de a economisi în mod real pe termen lung.

Sursă: https://spalnobelio.bg/

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cerceii din aur pentru femei. 3 alegeri de la IONA

Articolul Urmator

Ce cadouri poți face șefilor și colegilor tăi? Iată câteva idei geniale