Ghid pentru alegerea cerceilor originali Pandora

Bijuteriile de la Pandora nu mai au nevoie de nicio prezentare! De ani întregi, aceste produse sunt preferatele femeilor, grație aspectului deosebit, dar și calității materialelor. Din nefericire, tocmai datorită popularității brandului, au apărut pe piață și numeroase modele false, care pot atrage atenția cumpărătorilor prin prețuri reduse.

Dacă îți cauți cercei Pandora, probabil te întrebi cum faci diferența dintre modelele originale și cele false. Iată la ce detalii merită să fii atent, ca să cumperi accesoriile perfecte.

Fii atent la materialul cerceilor

Cum știi că ai în față o pereche de cercei originali Pandora? Acordă atenție materialului din care sunt realizați. Trebuie să știi că argintul și aurul se regăsesc în aproape toate colecțiile acestui brand. De pildă, poți găsi cercei rose gold, finisați manual din argint 925 sau un amestec de metale placate cu aur de 14 k.

Cerceii contrafăcuți sunt, de obicei, realizați din alte aliaje sau pot avea o greutate mai mică, ori dimensiuni diferite de accesoriile originale. Poți să folosești și testul magnetului, apropiind acest obiect de cercei. Dacă vezi că magnetul nu atrage bijuteria, cel mai probabil te confrunți cu un fals.

Verifică marcajele specifice de pe cercei

Deși marcajele de pe închizătorile cerceilor pot fi falsificate și nu garantează întotdeauna autenticitatea bijuteriilor, acesta este un pas esențial ca să te asiguri că ceea ce cumperi este un produs original, marca Pandora.

De aceea, produsele originale dispun de marcaje distinctive, încă din 2008. Pe bijuteriile de dimensiuni mai mari, vei găsi o ștanță specială, în forma literei O, cu o coroană dispusă în partea superioară. Acest element simbolizează marca înregistrată a brandului Pandora.

Cele mai citite articole

Totuși, dacă vorbim despre cercei mici, unde nu există spațiu pentru marcă, aceasta poate să nu existe. Bijuteriile originale Pandora au și ștampile pe care poți vedea puritatea metalului din care se realizează. Pe toate bijuteriile vei găsi inscripțiile următoare:

  • Litera S, de la Silver sau argint, la care se adaugă 925. Astfel, S925 înseamnă 92,5% argint pur
  • Litera G, de la Gold sau aur, la care se adaugă 585 sau 750, dar și karatele. 14 kG585 înseamnă bijuterii din aur de 14 karate, realizate din 58,5 % aur pur sau 18 kG750 – bijuterii de 18 karate, realizate din 75% aur pur.

Caută cerceii în cataloagele oficiale ale brandului

Ca să te convingi că cerceii sunt originali de la Pandora, poți să verifici dacă piesele care te interesează fac parte din catalogul oficial al brandului, disponibil pe Internet, dar și în magazinele de specialitate.

Compară atent imaginile, astfel încât să poți observa dacă există diferențe sau nu între cerceii pe care i-ai găsit și cei din catalog. Dacă nu găsești cerceii în colecția lor sau pe site-ul original, ar fi bine să nu îi achiziționezi.

Vezi dacă cerceii sunt comercializați de parteneri autorizați

Este adevărat că bijuteriile de la Pandora pot fi prezente și pe alte site-uri, nu doar pe cel al brandului. Însă, furnizorul este foarte important. Există parteneri autorizați, care îți oferă produsele originale. Uită-te și la preț. Un partener autorizat nu poate să vândă produsele Pandora mult mai ieftine sau mai scumpe decât există pe site-ul brandului.

Înainte să cumperi de pe un site, citește cu atenție descrierea cerceilor pe care îi dorești. Poți găsi scris dacă aceștia sunt originali sau doar sunt inspirați de designul bijuteriilor de la Pandora.

Nu știi dacă un produs este sau nu autentic? Nu ezita să contactezi sediul local Pandora sau să trimiți un email la adresa oficială a acestui brand.

Ai în vedere acest ghid, astfel încât să poți alege cercei originali de la Pandora, de care să te bucuri ani la rând!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Asigură o curățenie impecabilă cu consumabilele de înaltă calitate pentru aspiratoarele Kirby

Articolul Urmator

Ce facilități trebuie să urmăresc atunci când caut un depozit de închiriat