La momentul actual, foarte mulți părinți iau în considerare recoltarea celulelor stem la naștere, ei conștientizând beneficiile pe care le pot obține de pe urma acestei decizii. Însă, pentru a lua o decizie în avantajul copiilor, este important ca viitorii părinți să se informeze responsabil, din surse sigure despre procedura de recoltare celule stem.
Recoltarea celulelor stem la naștere este privită ca o investiție pentru sănătatea copilului în viitor.
Ce trebuie să știi despre celulele stem din sângele cordonului ombilical?
Celulele stem pot fi utilizate în tratarea unor boli complexe, cum sunt leucemiile acute și cronice, tulburările neurologice precum autismul, paralizia cerebrală, tulburările ereditare ale sistemului imunitar și lista afecțiunilor poate continua.
Aceste celule dețin capacitatea de a se specializa în diferite celule (hepatice, nervoase, oasoase etc.) asigurând o refacere a țesuturilor deteriorate sau distruse.
Au fost realizate foarte multe studii care au arătat că aceste celule stem prezintă un potențial uriaș în tratarea mai multor afecțiuni și boli degenerative. La momentul actual, transplantul de celule stem poate fi folosit în tratarea a 80 de boli oncologice și hematologice. Cu toate acestea, trebuie precizat faptul că terapia cu celule stem nu se aplică tuturor tipurilor de afecțiuni.
De ce să recoltăm celule stem la nașterea copilului?
Cele mai citite articole
Părinții trebuie să conștientizeze că aceste celule sunt extrem de valoroase pentru viitorul medical al copilului. În esență, prin recoltarea și stocarea în bancă a sângelui de la nivelul cordonului ombilical, este garantat accesul imediat al părinților la terapia cu celule stem, în cazul unei probleme medicale complexe dezvoltate de copil.
Mai mult decât atât, există șanse destul de mari ca aceste celule recoltate să fie utilizate și de membrii familiei copilului (cu condiția ca aceștia să îndeplinească criteriile de compatibilitate).
În cele din urmă, stocarea celulelor stem într-o bancă este o soluție care salvează vieți. Acestea pot fi utilizate pentru a oferi o nouă șansă la viață în cazul unor afecțiuni medicale complexe.
De asemenea, este important de precizat că procedura de recoltare este neinvazivă și nedureroasă, atât pentru mamă, cât și pentru nou-născut. În vederea efectuării procedurii de recoltare și stocare celule stem, viitorii părinți pot apela la serviciile oferite de banca de celule stem Biogenis.
Biogenis este o bancă de celule stem privată, care face parte din grupul FamiCord, cel mai mare grup de bănci de celule stem din Europa. De peste 15 ani, Biogenis prelucrează și stochează celule stem recoltate din sângele cordonului ombilical.