Iustin Paraschiv, președintele Carmistin, vede potențialul României de a reveni la vârful sectorului agribusiness din Europa

Grupul Carmistin, condus de Iustin Paraschiv, și Asociația Fermierilor din România au organizat la începutul anului 2023 conferința “Contextul economic și legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România”. La eveniment au participat reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, mediului asociativ și de afaceri, precum și ai principalelor bănci din țară.

Conferința a avut ca scop dezbaterea problemelor cheie și identificarea provocărilor și oportunităților pentru dezvoltarea industriei suinelor în România. Accentul a fost pus pe găsirea soluțiilor legislative și financiare necesare pentru a atinge acest obiectiv strategic.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a subliniat că statul român continuă să sprijine acest sector prin programe viabile și noi inițiative de finanțare, adaptate la cerințele pieței interne. Un program de finanțare de peste 1 miliard de euro este în lucru, vizând susținerea producătorilor români din sectorul agroalimentar.

La conferință, Iustin Paraschiv, președintele Grupului Carmistin, a evidențiat importanța investițiilor în sectorul zootehnic și a subliniat că România are un potențial uriaș de a deveni un jucător important în sectorul agribusiness din Europa. Grupul Carmistin continuă să investească în 2023 în industria suinelor, cu accesarea de noi finanțări și dezvoltarea acestui sector.

Investițiile în sectorul agribusiness și eforturile comune ale fermierilor, autorităților și companiilor specializate în producția și procesarea de carne sunt esențiale pentru creșterea competitivității, îmbunătățirea calității produselor și reducerea dependenței de importuri. 

Susținerea sectorului prin măsuri guvernamentale adaptate nevoilor pieței și colaborarea strânsă între toți actorii implicați în sectorul agribusiness sunt cruciale pentru a minimiza decalajul dintre potențial și performanță în industria producătoare de carne de porc în România.

Colaborarea și inovația, cheia succesului în sectorul agribusiness din România

Cele mai citite articole

Pe lângă investițiile financiare, Grupul Carmistin și Asociația Fermierilor din România încurajează inovația și colaborarea între actorii implicați în sectorul agribusiness. Acest lucru este esențial pentru a dezvolta o industrie suinelor competitivă și sustenabilă în România.

Sectorul agribusiness, în special producția și procesarea cărnii de porc, are nevoie de tehnologii avansate și practici durabile pentru a crește eficiența și a reduce impactul asupra mediului. De aceea, Grupul Carmistin se concentrează pe creșterea capacității de inovare și implementarea de soluții sustenabile în toate cele trei linii de business.

Pentru a ajuta industria suinelor să își atingă potențialul, este crucial ca fermierii, companiile de procesare și autoritățile să colaboreze și să împărtășească cunoștințe și expertiză. Acest lucru va permite adaptarea rapidă la schimbările pieței și la cerințele consumatorilor.

Educația și formarea profesională sunt, de asemenea, componente esențiale pentru dezvoltarea sectorului agribusiness din România. Prin investirea în formarea resurselor umane și facilitarea accesului la informații și tehnologii, sectorul poate crește și poate deveni un model de succes în Europa.

Guvernul României are un rol important în sprijinirea dezvoltării sectorului agribusiness, prin crearea unui mediu favorabil pentru investiții și prin implementarea de politici eficiente și programe de finanțare. De asemenea, este esențial să se faciliteze accesul la fondurile europene și la alte surse de finanțare pentru a stimula dezvoltarea industriei.

În concluzie, România are potențialul de a deveni un jucător important în sectorul agribusiness din Europa, dar acest lucru necesită investiții continue, colaborare între toți actorii implicați și adoptarea de soluții inovatoare și sustenabile. Prin eforturi comune și angajament ferm, industria suinelor din România poate crește, aducând beneficii semnificative economiei naționale și contribuind la prosperitatea țării și a locuitorilor săi.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Soluția rapidă pentru dantura perfectă – Fast & Fixed, implanturi dentare în 24 de ore

Articolul Urmator

Asigură o curățenie impecabilă cu consumabilele de înaltă calitate pentru aspiratoarele Kirby