La ce ar trebui să fii atent atunci când cumperi găleţi cu mop?

La ce ar trebui să fii atent atunci când cumperi găleţi cu mop?

Nu toate mopurile sunt la fel şi acest lucru este demonstrat de diferitele modele de găleţi cu mop, pe care le găseşti în magazinul online aril.ro. Există găleți cu pedală, găleţi cu mop cu mecanism de stoarcere sau rotire, găleţi cu roţi, găleţi cu storcător, seturi de găleţi cu mop cu roţi cu 2 compartimente şi storcător profesional pentru mop şi multe alte modele. Și mopul în sine este, de asemenea, diferit – inclusiv versiunile rotunde și dreptunghiulare. 

Mopurile rotunde sunt de obicei echipate cu franjuri puțin mai lungi, iar mopurile dreptunghiulare sunt realizate din țesătură de microfibră. Mopurile rectangulare pentru podea au atașate de baza mopului, fie printr-un mecanism, fie cu un tip de velcro, o ţesătură pentru curăţare. 

Mânerul este de obicei telescopic şi îţi permite să reglezi dimensiunea mopului la înălțimea ta. Conexiunea mopului cu mânerul se face de obicei sub forma unei articulații pivotante, ceea ce oferă mopului o mobilitate excelentă. Acest lucru îţi permite să ștergi cu ușurință sub dulapuri sau canapea.

La găleţile cu mop cu storcător, dispozitivul de stoarcere este de obiceiinclus ca accesoriu.  Pur și simplu împinge mopul în storcător şi răsuceşte. Indiferent de tehnologia pe care o are noul tău mop, stoarcerea lui se face fără probleme și rămâne curat datorită tehnologiei adecvate. Apa care este stoarsă, curge în găleată.

Găleţi cu mop cu franjuri său plat? 

Cele mai citite articole

Pentru a răspunde la această întrebare, ar trebui să iei în considerare dimensiunea apartamentului tău. Apartamentele mai mici pot fi curățate foarte bine cu mopul cu franjuri. Dacă apartamentul este mai mare, ștergătorul plat ar putea fi alegerea mai bună. Materialul mopului joacă un rol important în minuțiozitatea acțiunii tale de curățare. Majoritatea mopurilor sunt fabricate din microfibra, deoarece pot face față bine și murdăriei grosiere sau grăsimii.

Starea pardoselilor 

Trebuie să cureţi mai multă gresie sau mai mult parchet? În cazul parchetului este important să ștergi doar cu o cârpă umedă pentru a proteja podeaua din lemn. Din acest motiv, ar trebui să te asiguri că poți doza singur umiditatea mopului. 

Mopul în general joacă un rol major în mobilitate. De regulă, majoritatea mopurilor dreptunghiulare au o articulație pivotantă care îţi permite să cureţi ușor și flexibil pardoselile. Datorită mecanismului rotativ, poți șterge sub dulapuri sau canapea, de exemplu, exact acolo unde ai avea dificultăți să ajungi cu un mâner rigid. Este recomandabil să alegi un mâner telescopic. Acest lucru îţi oferă avantajul că poți regla mânerul la înălțimea ta, ceea ce înseamnă că poți evita problemele cu spatele.

Mecanismul de stoarcere sau de rotire

Găleţile cu mop au fie un mecanism de stoarcere, fie un mecanism de rotire. Chiar dacă tehnica este diferită, efectul este același. Și funcționarea mecanismului este, de asemenea, destul de diferită. 

Unele găleţi cu mop au o pedală care este atașată de găleată, iar în cazul altor modele de găleţi,  poţi apăsa mopul în storcătorul galeţii, rotindu-l şi apăsând pentru stoarcere. Tipurile de găleţi cu mop pe care le alegi depinde de preferințele tale sau de ceea ce crezi că este mai ușor de utilizat. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Care sunt avantajele aduse de salopetele bebelusi din bumbac?

Articolul Urmator

Obiceiurile de pomenire a morţilor – când se fac şi ce tradiţii trebuie respectate?