Materiale recomandate pentru construcţii hale industriale

Înainte de a pune la cale planul de construcţii hale industriale, este necesar ca doritorii să ştie din ce materiale se poate construi hala, care sunt cele mai eficiente şi care este scopul unei asemenea construcţii. Înainte de halele industriale, hambarele agricole erau la mare căutare, singurele variante de depozitare disponibile. Hambarul avea cam aceleaşi atribuţii, însă erau destinaţii mult mai generale. Construcţia halelor din oţel este cea mai des întâlnită varianta acum, deşi construcţia unei hale de lemn nu este ceva ieşit din comun, având însă, multe limitări practice.

Lemnul, oţelul şi betonul armat prefabricat sunt materialele folosite la construcţii industriale, însă nu orice lemn, orice beton şi orice oţel poate fi folosit la construcţia unei hale sau a unei structuri industriale.

Hale industriale construite din lemn

Halele industriale construite din  lemn sunt destul de limitative din numeroase puncte de vedere. Acest material nu este recomandat pentru că are foarte multe dezavantaje, printre care vulnerabilitatea la incendii, lipsa forţei de muncă specializată, preţul materialului şi greutatea acestuia, precum şi lipsa de flexibilitatea şi vulnerabilitatea la atacul insectelor şi la putrefacţie.

Construcţii de hale industriale din oţel structural

Halele industriale metalice din oţel structural sunt cel mai des folosite, având cea mai mare aplicabilitate şi flexibilitate, fiind durabile la fel ca şi construcţiile din beton armat prefabricat. Halele fabricate din oţel au avantaje numeroase, însă şi dezavantajul economic, mai ales la construcţii de peste 5000 mp. Dacă se ia decizia construirii unei hale industriale din oţel pentru un şantier naval, atunci aceasta este cea mai economică soluţie, chiar dacă are mii de metri pătraţi. În schimb, pentru halele standard, proprietarii îşi pot îndrepta atenţia către halele construite din oţel şi beton armat prefabricat.

Cele mai citite articole

Avantajele halelor metalice sunt acelea că pot fi construite ieftin şi rapid, în doar câteva luni, reprezentând cea mai simplă şi mai rapidă versiune pentru începutul unei afaceri.

Hale industriale construite din oţel structural şi amestec de beton

O idee foarte bună pentru cei care doresc ridicarea unei construcţii de tip hale industriale este combinarea avantajelor clădirilor din beton armat cu flexibilitatea şi costul mic al structurilor din oţel. Astfel, se obţin deschideri foarte mari la un preţ scăzut, iar clădirile sunt mult mai uşoare. În general, halele industriale din oţel structural şi din beton armat sunt mai rigide, sunt ideale pentru încărcări foarte mari.

Halele industriale construite din beton armat prefabricat

Nu în ultimul rând, există şi construcţii de tip hale de beton armat prefabricat. Acestea sunt poate cele mai avantajoase opţiuni, fiind foarte rezistente la incendii. Pe lângă faptul că betonul nu arde, nici nu porneşte incendii, fiind ideal pentru mai multe industrii. Halele din beton prefabricat sunt economice, mai ales cele de dimensiuni mari, sunt spaţii de depozitare a mărfurilor ideale, au o rezistenţă mecanică la impact a pereţilor şi stâlpilor foarte mare şi rezultatele sunt foarte bune.

Nu în ultimul rând, halele industriale din beton armat prefabricat nu sunt vulnerabile la vânt şi la încărcare cu zăpadă, nu sunt gălăgioase, ceea ce înseamnă că indiferent de activităţile din afară, efectul lor nu se va simţi înăuntru, iar acest lucru este valabil şi viceversa.

Cert este că halele industriale sunt apreciate pentru calităţile şi pentru utilitatea lor şi merită o atenţie deosebită.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cea mai bună cremă pentru hemoroizi pentru afecţiunea în stadiu incipient

Articolul Urmator

Utilitatea unei huse iPhone 11 Pro pentru telefonul tău