Merită să aleg mobilier de lemn pentru grădină?

Merită să aleg mobilier de lemn pentru grădină?

Dacă tot mai mulți oameni aleg cu mare grijă mobila baie, mai există încă spații ale caselor la curte ce sunt vitregite de o așa de mare atenție.

Mobilatul grădinii, o mare provocare pentru proprietari

Grădina este de obicei un loc încărcat de armonie și pace, unde putem respira aer proaspăt și evadăm temporar din mijlocul agitației vieții de zi cu zi.

Este locul care ne permite ca să ne relaxăm, să ne armonizăm simțurile și sentimentele și, de asemenea, să intrăm în contact cu natura și senzațiile pe care, de multe ori le lăsăm deoparte. Alegerea corectă  unui mobilier pentru grădină este de aceea esențială pentru crearea acestui sentiment de confort.

Grădina este o opțiune excelentă pentru a completa decorul casei și pentru a permite diferite tipuri de intervenții stilistice menite să facă spațiul acesta ca să fie un loc interesant și frumos.

Pentru a face un astfel de refugiu mai atrăgător, poți ca să pariezi cu încredere pe mobilierul de grădină în măsură ca să completeze stilul vizual adoptat.

Atunci când alegi piesele pentru grădina ta (fie ele și de serie!), este important să știi cum să adaugi o notă personală de stil, confort și funcționalitate fără a face compromisuri, astfel încât mobilierul să fie folosit nu numai ca o completare a decorului locuinței, ci și să prezinte și utilitate practică pentru cei care vor ca să se bucure de niște momente prețioase de relaxare în grădină după o zi grea la job.

Mobilier de grădină din lemn, o alegere inspirată 

Una dintre cele mai cunoscute și mai utilizate opțiuni de mobilier de grădină se referă la piesele din lemn, fie că ele sunt realizate din lemn masiv (mai rar), fie că sunt piese din lemn din esențe mai ieftine, eventual combinate și cu elemente din metal sau plastic.

Cele mai citite articole

Mobilierul din lemn de grădină se potrivește în orice zonă exterioară de acest gen. Și nu este vorba doar de materialul din care este fabricat, ci și de stilul în care este realizat.

Printre cele mai comune piese de mobilier de grădină din lemn sunt scaunele și mesele, canapele din lemn cu perne, șezlongurile și fotolii, dar și băncile tradiționale din lemn. Cu ajutorul lor se pot crea aranjamente exterioare frumoase și elegante.

Din păcate, în țara noastră nu avem un climat bun pentru mobilierul din lemn. Nu contează dacă este realizat din lemn mai ieftin sau exotic. Fiecare piesă trebuie să fie întreținută așa cum trebuie, îngrijită cu mare atenție la intervale regulate de timp. Desigur, în forme diferite, conform indicațiilor producătorilor.

Cele mai noi tendințe în domeniul mobilierului de grădină se referă la mobilierul din lemn masiv, ratan natural sau răchită. 

Seturile originale din ratan captivează prin stilul și designul lor modern. 

Ce este ratanul?  Ratanul natural provine din regiunile tropicale din Africa, Asia și Australia și este denumirea generică pentru circa 600 de specii de palmieri. Fiecare dintre propunerile disponibile pe piață poate fi îmbogățită suplimentar adăugând, de exemplu, perne moi pentru scaune sau spătare întregi confortabile, divers colorate.

Atunci când alegi mobilier din lemn pentru grădină este important să știi cum să armonizezi elementele cu spațiul unde le vei poziționa.

Este esențial să ții cont de locul disponibil în grădină, așa încât persoanele care vor folosi de mobila respectivă să se simtă confortabil.

În ceea ce privește grădinile mai mici, este important să se poată combina frumusețea, decorul și practicitatea pieselor de mobilă exterioară cu utilitatea lor intrinsecă.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

3 sfaturi de stil vestimentar pentru sezonul cald

Articolul Urmator

Cum alegi ușile interioare potrivite: 3 trucuri