A avea o saltea buna face diferenta atunci cand dormi si iti reincarci bateriile pentru ziua urmatoare. Dar stii cu adevarat cum sa alegi modelul ideal?
Nu exista o saltea universala, buna pentru oricine
In zilele noastre exista saltele extra moi, moi, medii, ferme si extra ferme. Si nu exista o regula generala care sa decida care este idealul in acest sens, asa ca poti alege modelul pe care il preferi, nu-i asa? In realitate, salteaua ideala este aceea care iti ofera o sustinere buna, fara sa te scufunzi prea mult in ea, aceea care iti face odihna cat mai placuta cu putinta.
Densitatea si dimensiunile saltelei
Densitatea unei saltele pat este data de cantitatea de spuma pe care o contine pe metru cub. Cu cat are mai multa densitate, cu atat mai multa greutate si presiune poate suporta salteaua ta! Si pentru a o masura, trebuie sa tii cont in primul rand de greutatea si inaltimea ta sau a persoanei/persoanelor ce o vor folosi.
Saltelele cu spuma 100% in interior sunt perfecte pentru a te sustine.Trebuie sa fie foarte ferme pentru a-ti tine corpul fara a cufunda prea mult. Daca iti doresti o asemenea saltea alege una de calitate superioara.
Saltelele cu rigiditate crescuta
Saltelele dure sunt recomandate pentru boli ale coloanei vertebrale, osteocondroza. Umplutura poate fi materiale precum spuma poliuretanica compactata, fibre strutto, fibre de cocos, compozite. In caz de probleme cu coloana vertebrala, va sustine in mod ideal vertebrele bolnave sau deteriorate. Dormitul pe astfel de saltele este indicat si persoanelor cu o sanatate buna, nu doar acelor cu probleme medicale.
Saltele cu duritate medie
Cea mai recomandata rigiditate pentru o persoana sanatoasa sunt cele cu duritate medie. In saltelele mai ieftine, gasim materiale compozite precum latexul artificial, spuma poliuretanica, in timp ce pentru saltele mai scumpe se foloseste o combinatie de latex natural si nuca de cocos, precum si memorix. Astfel de saltele cu duritate medie sunt la mare cautare de catre majoritatea oamenilor doritor de un somn de calitate.
Saltele cu duritate scazuta
Pentru a oferi saltelelor o rigiditate scazuta, producatorii folosesc spuma poliuretanica si straturi de latex natural. Umplutura naturala din latex este clasificata ca umplutura ortopedica, iar spuma poliuretanica nu este potrivita pentru persoanele supraponderale. Adesea saltelele moi si moderat moi sunt alese pentru batrani, precum si pentru copiii preadolescenti cu varsta cuprinsa intre 8-15 ani.
Principalele tipuri de spuma folosite de saltele:
Spuma aglomerata: este un material mai simplu, realizat din resturi de spuma imbinate cu un lipici special. Sunt saltele mai accesibile si foarte practice de folosit din cand in cand acasa sau chiar de luat in excursii.
Spuma viscoelastica: cunoscuta sub numele de spuma dezvoltata de NASA, nu se incalzeste si nici nu se raceste prea mult si se muleaza direct pe corpul tau. Este o saltea grozava pe care merita sa ti-o procuri!
Spuma de latex: aceasta spuma are mai multe orificii anume realizate pentru a lasa salteaua sa aeriseasca bine, pentru a se evita aparitia si inmultirea ciupercilor si acarienilor. Un alt avantaj al saltelei din latex este ca are un suport din spuma care lasa o persoana sa se miste fara ca celalalt sa simta asta. Cu alte cuvinte, este grozava pentru cupluri!
Spuma cu memorie: este o spuma cu densitate mare care are aceeasi moliciune ca si latexul, dar care ofera confortul vascoelasticului. Aceasta spuma este si un material atermic, care nu se incalzeste sau se raceste prea mult, are rezistenta mare si nu se deformeaza.
Acum ca stii cum sa-ti alegi urmatoarea saltea, profita de ocazie sa o cumperi pe a ta online, de la prestigehome.ro!