Tipuri de pardoseli recomandate pentru bucătărie

În perioada contemporană, bucătăria nu mai reprezintă doar un simplu spațiu în care gătitul este singura activitate desfășurată. A devenit acel loc în care, după o zi agitată și plină de activități, membrii familiei se reunesc la cină și își împărtășesc experiențele de peste zi. Mai mult, configurațiile open space oferă un nou înțeles acestei încăperi, și anume zona în care poți petrece timp de calitate alături de prieteni.

Toate obiectele existente în bucătărie, de la aparatura electrocasnică la mobilier, decorațiuni și accesorii au un rol important și creează un anumit ambient. În acest articol ne vom îndrepta atenția asupra pardoselii, a aspectelor pe care trebuie să le iei în considerare în alegerea acesteia și care sunt cele mai potrivite variante.

Ce aspecte trebuie să iei în considerare?

În primul rând, ar trebui să optezi pentru o podea rezistentă și durabilă. Bucătăria este una dintre cele mai aglomerate încăperi din casă, cu un trafic constant pe parcursul zilei.

O bucătărie poate fi, de asemenea, locul în care, în mod inevitabil, o mulțime de picături de apă sau alte lichide vor ajunge pe podea, așa că ai nevoie de o variantă care să facă față și să nu se deterioreze. Așadar, o altă caracteristică de care trebuie să ții cont este rezistența crescută la umezeală.

De asemenea, trebuie să iei în considerare o podea care poate face față schimbărilor constante de temperatură. Majoritatea aparatelor electrocasnice din bucătărie (plită, cuptor, mașină de spălat vase) vor genera căldură și umiditate în încăpere, așa că podeaua trebuie să facă față acestor factori.

În cele din urmă, însă la fel de important, trebuie să te gândești la stilul și culoarea pardoselii care se vor potrivi cu dulapurile și designul bucătăriei tale.

Tipuri de pardoseli recomandate

1. Parchet vinil SPC (compozit piatră+plastic) 

Parchetul din vinil SPC reprezintă o alegere excelentă, deoarece este complet impermeabil. Este, de asemenea, rezistent și durabil, astfel încât poate face față traficului intens din orice bucătărie. Îl găsești disponibil într-o mulțime de modele diferite, de obicei cu aspect de lemn (stejar, nuc, cireș) sau piatră. Parchetul este realizat din mai multe straturi sintetice, dar este conceput pentru a imita aspectul unei pardoseli naturale.

Pe germanquality.ro găsești parchet vinil SPC din gama Kahrs în diferite nuanțe și cu aspect modern sau vintage. Are o rezistență crescută la trafic datorită densității mari, având în structură un compozit de praf de piatră și plastic ce conferă plăcii o stabilitate dimensională. Acoperirea ceramică face suprafața rezistentă la zgârieturi și amprentări, în timp ce materialul impermeabil împiedică apa să producă daune permanente.

2. Parchet laminat (rezistent la apă)

Parchetul laminat este o altă alegere excelentă pentru bucătărie, mai ales în situația în care ai un buget limitat, dar îți dorești și calitate. Asigură-te că acesta beneficiază de rezistență la umezeală și este potrivit pentru trafic comercial intens, astfel încât să poată face față uzurii zilnice din bucătărie. Stilurile sunt autentice și concepute pentru a imita fie lemnul, fie piatra. 

Poți alege din portofoliul GQS German Quality parchet laminat Egger de cea mai înaltă calitate, avand finisaje atrăgătoare și o rezistență crescută la abraziune. Cheresteaua folosită pentru formarea plăcilor provine doar din paduri gestionate în mod sustenabil.

Egger PRO Kingsize 8/32 EPL033 – GQS German Quality

https://www.germanquality.ro/egger-pro-kingsize-8-32-epl033-parchet-laminat-alb-stejar-verdon-alb.html

5. Plăci ceramice 

Plăcile de gresie sunt folosite de secole deoarece pot oferi eleganță oricărei bucătării. Dacă alegi gresie porțelanată sau tip parchet, vei obține un aspect natural, rezistent și ușor de curățat. Poți găsi plăci ceramice de bună calitate din gama Marazzi pe germanquality.ro

Așadar, alegerea pardoselii pentru bucătărie poate deveni o etapă copleșitoare, având în vedere varietatea de materiale și stiluri tentante. Este important să acorzi atenție atât esteticii și confortului, cât și aspectului practic și funcțional al acestei încăperi.

Articolul Anterior

De ce sa inchiriezi un birou profesional?

Articolul Urmator

Urmeaza sa botezi un copil? Afla ce traditii trebuie sa faca nasii