2 motive pentru a apela la o firmă de proiectare pentru reabilitarea unei locuințe

Reabilitarea casei tale este o decizie importantă. Vrei să fii sigur că bugetul tău și timpul sunt bine valorificate. De fapt, acestea sunt unele dintre motivele principale pentru care trebuie să apelezi la o firmă de proiectare.

Există însă și alte motive la fel de importante care te fac să apelezi la proiectanții profesioniști.

În cadrul unui birou de proiectare vei găsi, de obicei, atât experți în proiectarea de spaţii de birouri, construcţii rezidenţiale, industriale, restaurarea de clădiri istorice, cât și constructori experimentați.

Iată 2 motive suplimentare pentru a apela la o firmă de proiectare!

1.O mai bună calculare a bugetului

Banii sunt un factor esențial atunci când vine vorba de lucrările de reabilitare. Așa că vrei să fii sigur că banii tăi vor fi folosiți în cel mai înțelept mod, rezultând în același timp o construcție de calitate.

Cele mai citite articole

O firmă de proiectare te poate ajuta să determini de la început un buget clar și rezonabil. Deoarece reprezentanții unei astfel de firme sunt familiarizați nu numai cu costurile de construcție, ci și cu prețurile de proiectare și cele ale finisajelor, ei pot recomanda cifre precise pentru toate aspectele reabilitării locuinței tale. Și pot colabora mai bine cu tine pentru a respecta un buget rezonabil pentru tine și proiectul tău.

De exemplu, cineva care lucrează separat cu constructori, proiectanți, arhitecți, ingineri pentru realizarea proiectului unei locuințe va ajunge, de obicei, să depășească cu mult bugetul prevăzut pe hârtie, decât altcineva care alege să lucreze cu un birou de proiectare, care se va ocupa de tot.

De ce se întâmplă asta? Chiar dacă proiectanții și inginerii fac o treabă bună, dacă ei nu lucrează mână în mână cu constructorii pentru a se asigura că proiectarea este fezabilă din punct de vedere al costurilor de construcție, vor apărea mereu surprize. 

Cu alte cuvinte, fiecare echipă nu va ști că elementele pe care le poate adăuga la proiect va duce la o dublare a bugetului total. 

2. O mai bună comunicare

Un al doilea avantaj care decurge din colaborarea cu un birou de proiectare este că se pot evita problemele de comunicare înainte și în timpul realizării proiectului. Reabilitările sunt complexe. Ele includ o mulțime de piese și componente în mișcare, de la programe până la materiale și finisaje. Dacă vreo componentă merge prost, poate pune în pericol întregul proiect.

Apelând la o firmă de proiectare, vei lucra cu o singură entitate care este familiarizată cu modul de a crea și gestiona diferitele componente ale proiectului, de la utilizarea acelorași sisteme de planificare până la comunicarea prin intermediul acelorași aplicații online. Astfel atât echipele implicate în proiect, cât și clienții sunt la curent cu modul în care evoluează proiectul. Asta înseamnă că poți avea încredere că ceea ce s-a discutat, proiectat și evaluat este ceea ce va fi construit.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Tabla magnetica de la Absolut Office – Cum sa o alegi?

Articolul Urmator

Sufragerie în stil rustic: 5 secrete de amenajare