3 aspecte pe care să le verifici înainte de a cumpăra electrocasnice online sau din magazin

Achiziționarea electrocasnicelor necesită o analiză atentă din partea ta, deoarece reprezintă investiții în calitate și tehnologie, iar prețul pe care-l achiți trebuie să fie justificat de performanțele echipamentelor pentru living, bucătărie, baie, casă și grădină, activități profesionale, comunicații sau gaming. Îți prezentăm în continuare cele mai importante aspecte pe care să le verifici înainte să cumperi electrocasnice online sau din magazine fizice. 

Analizează caracteristicile tehnice ale electrocasnicelor

Citește cu atenție detaliile despre puterea, capacitatea, eficiența energetică a echipamentelor electrocasnice. De exemplu, puterea unui aparat electrocasnic influențează performanța acestuia. Dacă ai nevoie de un blender puternic pentru a prepara smoothie-uri, ar trebui să te orientezi către unul cu o putere mai mare. Capacitatea este importantă în cazul unui frigider sau a unei mașini de spălat. Alte detalii pe care să le iei în considerare sunt performanța și durabilitatea. De exemplu, dacă vrei să cumperi o mașină de spălat, ar trebui să compari capacitatea de spălare, programul de spălare și eficiența energetică pentru a determina ce model este cel mai potrivit pentru tine. Când vrei să cumperi un Smart TV, urmărește și caracteristicile suplimentare, precum conectivitatea, funcționalitățile smart sau designul. Acestea pot face diferența între două electrocasnice similare și te ajută să alegi un model care să se potrivească mai bine nevoilor tale.

Vezi care sunt condițiile de garanție și service pentru electrocasnice

Verifică durata garanției, ce anume acoperă și ce nu, precum și condițiile în care poate fi invocată. De asemenea, este important să vezi dacă garanția este oferită de producător sau de vânzător și să înțelegi diferența dintre cele două. De exemplu, unele garanții pot fi limitate în timp sau să acopere doar anumite componente ale produsului. Este de asemenea important să întrebi dacă există opțiuni de extindere a garanției și să înțelegi modalitățile prin care aceasta poate fi obținută. Interesează-te despre disponibilitatea și calitatea serviciilor de suport și care este rețeaua centrelor de reparații oferite de vânzător sau producător. Află ce cuprind și dacă se percep taxe suplimentare, ce opțiuni există pentru asistență online sau telefonică.

Compară prețurile și identifică ofertele promoționale la electrocasnice

Cele mai citite articole

Accesează site-urile de specialitate și comparatoarele de prețuri, ca să faci cea mai bună alegere când cumperi electrocasnice online ori din magazine. Evită să faci compromisuri doar ca să plătești un preț mic, deoarece în timp te vei confrunta cu probleme și cheltuieli mari (riscul unor defecțiuni, consum mai mare dacă sunt electrocasnice mai puțin eficiente energetic, lipsa asistenței tehnice, inexistența certificatului de garanție). Echipamentele electrocasnice sunt prea importante pentru siguranța și confortul casei tale ca să abordezi cu superficialitate achiziționarea lor. Rezervă-ți timp și caută cele mai bune soluții, pentru fiecare aparat și dispozitiv în parte.

Identifică ofertele promoționale ale retailerilor specializați în produse electronice, electrocasnice, IT&C și modalitățile avantajoase de plată pentru aceste articole. De exemplu, un televizor poate fi cumpărat și în rate fără dobândă*, prin CardAvantaj, cardul tău de cumpărături ce-ți oferă multiple beneficii pentru achiziționarea de produse și servicii de la magazinele partenere. Beneficiezi de calitate premium în condiții optime de preț pentru shopping la Altex, Media Galaxy, Emag, Flanco, F64, Cora, Top Shop, Evomag, E-Boda, Avstore, ITGalaxy, Hifi Center, Samsung, Electrobrand, Allview ș.a. Ia în considerare aspectele prezentate și cumpără inteligent, ca să-ți folosești bugetul personal pentru investiții valoroase, cu impact pe termen lung asupra calității vieții tale și a familiei.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum se depozitează eficient fructele în hale și depozite – Ghid pas cu pas

Articolul Urmator

Corp strain in ochi: Cum sa actionezi rapid si eficient