4 moduri in care locuinta iti influenteaza sanatatea

4 moduri in care locuinta iti influenteaza sanatatea

Felul in care ai grija de sanatatea ta sta adesea in cele mai mici detalii, unele total dependente si de mediul in care locuiesti. Construirea corecta a locuintei si amenajarea ei sunt unele dintre aceste detalii si din acest motiv de multe ori ar trebui să privim cu atentie etapele de realizare. Locuinta are un impact direct asupra sanatatii si de aceea ar trebui sa stii cum anume poti sa imbunatatesti caracteristicile acesteia.

Izolatia termica protejeaza impotriva frigului și a umezelii

Frigul si umezeala pot aduce mari probleme la nivelul sanatatii umane deoarece pot produce afectiuni strans legate de aparatul respirator. Astmul, racelile frecvente si alte afectiuni pulmonare pot fi accentuate de catre igrasie si mucegai, iar in acest caz solutia care poate stopa aparitia acestor probleme este izolarea. Unul dintre cele mai bune materiale pentru izolare este vata minerala pentru termoizolatii. Intra pe Mathaus pentru pret vata minerala, astfel incat sa stii clar cat va trebui sa investești pentru a-ti proteja locuinta dar si sanatatea pentru intreaga durata de exploatare a imobilului sau a casei tale. 

Vata minerala este preferata de catre majoritatea utilizatorilor, deoarece ofera avantaje notabile din punct de vedere termic. Ea poate izola foarte bine orice tip de punte termica, indiferent de pozitionare, iar adesea ea poate reduce si nivelul de zgomot, functionand astfel si ca izolatie acustica. 

Stergerea prafului este necesara zi de zi

Praful este una dintre problemele cu care ne confruntam zilnic, indiferent unde locuim. In zonele intens circulate nivelul de praf este foarte ridicat, iar acest lucru se vede si la nivelul locuintelor, deoarece foarte multe persoane se plang de faptul ca in interiorul locuintelor praful este mai prezent decat oricand.

Praful poate bloca caile respiratorii si in plus el favorizeaza aparitia alergiilor si a rinitelor. Practic, uneori chiar si cele mai mici particule de praf pot ajuta la dezvoltarea unor alergii puternice, greu de gestionat.

Cele mai citite articole

Praful asa cum il cunoastem noi este completat si de mici particule ce vin din frecarile rotilor autoturismelor pe carosabil, din particule ale unor produse de uz zilnic, chiar si din textile si de aceea poate fi destul de greu de gestionat. Practi in prezent cu greu mai pot exista locuinte fara praf, deoarece chiar si atunci cand curatarea este frecventa praful din mediul exterior este prezent in casele si vietile noastre. 

Aerisirea frecventa te ajuta sa elimini virusurile

Este nevoie sa asiguri zilnic asigurarea locuintei pentru ca schimbul de aer proaspat sa fie facut. Aerul proaspat te va ajuta sa te feresti de virusuri si de microbi si va oferi casei tale posibilitatea de a te primi intr-un mediu sanatos si curat. In plus aerisirea frecventa va conduce la pastrarea unui mediu interior uscat, lipsit de umezeala, lucru care va preintampina aparitia condensului si a mucegaiului despre care am discutat anterior. 

Asigurarea unui microclimat potrivit

Temperatura casei tale este importanta nu doar sub aspectul izolarii si asadar al pastrarii unei valori optime, ci si sub forma asigurarii unei temperaturi necesare confortului propriu. Instalarea unor dispozitive si echipamente care sa asigure un nivel optim de caldura este imperios necesara atat pentru tine cat si pentru locuinta, deoarece stim foarte bine ca o casa neincalzita are tendinta de a se deteriora.

La fel se deterioreaza insa si sanatatea umana, deoarece avem nevoie de caldura pentru a supravietui, mai ales in timpul anotimpului rece.

Casele noastre sunt scuturi de protectie care ar trebui sa aiba grija de sanatatea noastra. La randul nostru, este nevoie sa ne ocupam indeaproape de nevoile caselor noastre, pentru ca acestea sa ne asigure un mediu cat mai sanatos. Alege asadar echilibrul in casa ta si ai grija de aceasta pentru ca ea sa raspunda mai apoi nevoilor tale. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cercei pentru copii: o alegere grea pentru părinți

Articolul Urmator

10 tipuri de felație efectuate de o escortă