5 aspecte de care să ții cont înainte să alegi inelul de logodnă

5 aspecte de care să ții cont înainte să alegi inelul de logodnă

Te-ai gândit multă vreme și ai ajuns la concluzia că îți dorești să o ceri în căsătorie pe partenera ta. A venit momentul să alegi un inel de logodnă special, însă variantele sunt nenumărate, iar tu nu știi pentru ce să optezi, astfel încât să o surprinzi cât mai plăcut.

Dacă situația de mai sus îți este foarte cunoscută, nu trebuie să intri în panică, ci doar să gândești strategic. Înainte să cumperi o bijuterie, este necesar să ții cont de câteva aspecte importante, care îți vor simplifica misiunea.

Iată de ce lucruri trebuie să ții cont înainte să alegi inelul de logodnă!

1. Ce tip de bijuterii poartă partenera ta

Mulți bărbați se lasă atrași de diverse modele de inele și sunt tentați să aleagă o bijuterie care le place lor, personal. Această metodă are șanse mici de reușită căci, de cele mai multe ori, partenera are preferințe diferite sau, pur și simplu, poartă alt gen de accesorii.

Prin urmare, înainte să cumperi ceva, acordă atenție bijuteriilor pe care iubita ta le poartă la ordinea zilei, apoi vezi oferta variată de inele de logodnă din aur galben, roz sau alb. Alege varianta potrivită stilului ei, pentru succes garantat.

2. Caracteristicile pietrei prețioase

De cele mai multe ori, inelele de logodnă sunt fabricate din aur sau argint și au ca element principal o piatră prețioasă, semiprețioasă sau chiar un diamant pur.

Dacă optezi pentru o variantă elegantă și luxoasă trebuie, mai întâi, să știi la ce caracteristici să fii atent.

În primul rând, verifică atent claritatea diamantului, culoarea, tipul de tăietură și, bineînțeles, caratele. Prețul final al inelului va varia în funcție de aceste lucruri, iar cu cât diamantul este mai limpede și mai strălucitor, cu atât va avea un cost mai mare, direct proporțional cu efectul inedit.

3. Numărul de karate

Cele mai citite articole

Nu numai calitatea pietrei trebuie să fie evaluată cu atenție, ci și cea a aurului, fie că vorbim despre cel clasic, galben, sau despre varianta lui albă sau roz.

Cu cât numărul de carate este mai mare, cu atât metalul prețios se regăsește într-o măsură mai mare în compoziția inelului, oferindu-i acestuia din urmă o valoare mai mare. Valoarea maximă pe care o poate avea aurul este de 24K.

4. Mărimea potrivită

Momentul cererii în căsătorie va fi, fără îndoială, unul perfect, indiferent de planul pe care l-ai pus la punct. Pentru ca acele clipe magice să fie complete, este indicat să alegi un inel care să i se potrivească perfect pe deget logodnicei tale.

Pentru a reuși să faci acest lucru, măsoară inelele pe care aceasta le poartă în mod normal și apelează la ajutorul bijutierului. Acesta te va îndruma astfel încât să faci măsurătorile corect, cu precizie.

5. Personalizarea inelului

Chiar dacă pare mult mai ușor să alegi un inel deja existent în oferta magazinelor cu bijuterii, personalizarea inelului de logodnă poate fi simplă și are un efect neprețuit.

De exemplu, dacă îți place forma benzii unui inel, dar ai vrea să optezi pentru o piatră prețioasă diferită, poți solicita acest lucru. De asemenea, poți alege o piatră cu o formă diferită, tăiată astfel încât să se potrivească perfect pe un inel care ți-a atras atenția.

Rezultatul va fi un inel de logodnă unic, pe care doar partenera ta îl va avea în forma respectivă. În plus, poți să și gravezi interiorul inelului cu numele ei, cu o dată specială pentru voi sau un text cu semnificație profundă.

Toate aceste recomandări te vor ajuta, fără îndoială, să alegi inelul de logodnă perfect, pe care partenera ta îl va adora din prima secundă!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 sfaturi pentru ca parfumul să reziste mai mult

Articolul Urmator

Oțel vs. Aliaj: află care sunt caracteristicile diferitelor modele de roţi