5 sfaturi pentru ca parfumul să reziste mai mult

Alegerea parfumului este strâns legată de identitatea noastră, iar fascinația se datorează felului în care ne face să ne simțim. Parfumurile ne fac să ne amintim de momente importante din viața noastră sau poate că ne fascinează energia și puterea parfumului ori senzualitatea asociată acestuia.

Parfumul evocă amintiri, un sentiment de evadare, dar cel mai important este faptul că parfumul face parte din cultura noastră, deoarece este o formă puternică de exprimare de sine. 

Iată câteva sfaturi despre cum să pui în valoare parfumul, să îl alegi pe cel potrivit și cum să faci astfel încât parfumurile să reziste mai mult timp.

1. Unde și cum aplici parfumul

Modalitatea ideală de a purta parfumul este prin aplicarea lui direct pe piele. Produsele de parfumerie sunt făcute pentru a interacționa cât mai bine cu pielea și căldura corpului nostru.

De aceea, nu se recomandă testarea parfumurilor pe benzi de testare care nu transpun aroma reală. Cele mai calde părți ale corpului tău sunt cele mai potrivite, deoarece căldura corpului ajută la difuzarea naturală a parfumului.

Zona gâtului, spatele urechilor și încheieturile mâinilor vor activa parfumul pe parcursul întregii zile. Pulverizând astfel, vei maximiza efectul parfumului și îi vei prelungi proiecția și longevitatea.

Atunci când aplici parfumul, pulverizează sau tamponează, dar nu freca zona unde l-ai aplicat. Frecarea va încălzi mai mult decât trebuie pielea, iar acest lucru ar putea influența rezistența parfumului.

2. Alege parfumul în funcție de ocazie și stare

A ști să porți un parfum este o artă. Este vorba despre locul de pe corp unde aplici parfumul, despre cum adaptezi tehnicile în funcție de climatul în care te afli și cu ce accesorizezi parfumul.

Un alt punct important pe care ar trebui să îl iei în considerare înainte de a cumpăra un parfum este alegerea parfumului potrivit pentru anumite ocazii și în funcție de anotimpuri.

Expresia de a purta parfum nu se referă doar la alegerea parfumului, ci și la modul în care asociem notele cu un outfit, cu sezonul sau cu un eveniment. De exemplu, la evenimentele classy la care vrei să te faci remarcată, poți alege să porți Jean Paul Gaultier parfum, pentru a fi sigură că nu vei trece neobservată.

Cele mai citite articole

Parfumul de zi este, de obicei, mai ușor, citric, efervescent și durează mai puțin. De obicei, asociem aceste tipuri de parfumuri cu primăvara și vara.

3. Hainele și parfumurile

Nu acoperi cu haine locul unde te-ai dat cu parfum. Asigură-te că îți adaptezi ținuta ta atunci când aplici parfumul sau invers, alege-ți ținuta în funcție de locul în care vrei să-ți aplici parfumul.

Există, însă, o excepție de la această regulă. Dacă locuiești într-un mediu cu temperaturi ridicate și este posibil să transpiri foarte mult, acest lucru poate interfera cu parfumul. În acest caz, cel mai bine este să aplici parfumul pe o piesă de îmbrăcăminte, cum ar fi o eșarfă.

4. Pielea uscată și parfumurile

Pentru mulți dintre noi, parfumul joacă un rol important în ritualul de zi cu zi. El poate avea un efect relaxant, terapeutic sau revigorant.

Când parfumul ajunge pe pielea uscată, se evaporă rapid. Este ca și cum ai turna apă pe un sol uscat: se va disipa pur și simplu. Prin urmare, asigură-te că pielea este moale și hidratată înainte de a aplica parfumul, astfel încât acesta să se poată fixa pe piele. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să aplici o loțiune de corp sau o cremă hidratantă neparfumată.

5. Aplicarea parfumului pe păr

Pentru cei care au probleme cu longevitatea parfumului pe piele, o altă alternativă este părul. Se știe că părul reține parfumul mai mult timp decât pielea.

Aplică însă un număr redus de pulverizări, deoarece parfumul pe bază de alcool îți poate usca părul. O modalitate ideală este pulverizarea periei de păr cu parfum și trecerea acestora prin păr de câteva ori.

Pe de altă parte, parfumurile de noapte sunt mai puternice și mai dense. Parfumurile mai grele sunt asociate, de obicei, cu toamna și iarna.

În concluzie, la prima vedere, parfumul poate părea doar o soluție parfumată pe care o pulverizezi pe tine înainte să ieși pe ușă. Cu toate acestea, este nevoie de puțină atenție pentru a învăța cum să porți  corect un parfum.

Sursa foto: Shutterstock.cm

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce ai nevoie pentru o mica afacere. Idei de pe care le poti pune in aplicare fara prea multe batai de cap

Articolul Urmator

5 aspecte de care să ții cont înainte să alegi inelul de logodnă