5 boli frecvente ale secolului 21 și cum să te ferești de ele

5 boli frecvente ale secolului 21 și cum să te ferești de ele

Dacă ne uităm puțin în jur și analizăm cu atenție circumstanțele în care trăim, ne dăm cu ușurință seama că trecem prin vremuri tulburi și confuze. Din păcate, incidența anumitor boli este în continuă creștere, iar stresul, din păcate, reprezintă agentul etiologic al numeroaselor afecțiuni cu care ne confruntăm. Încetul cu încetul, oamenii devin tot mai bolnavi și, din păcate, dacă anumite afecțiuni nu sunt tratate la timp, acestea se cronicizează și se agravează.

Iată 5 boli frecvente ale secolului 21 și cum să te ferești de ele!

1.      Depresia

Din nefericire, depresia este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni. Când vine vorba de depresie simptome, lucrurile sunt foarte complexe. Această afecțiune este nu doar greu de identificat, ci și greu de definit. Deși există simptome comune, se manifestă diferit de la o persoană la alta.

Depresia, pe lângă tratamentul medicamentos, poate fi evitată prin abordarea unui stil de viață mai activ, prin practicarea tehnicilor de relaxare și a terapiei emoționale. Este vorba despre a-ți reorienta atenția spre adevărata valoare și despre a-ți stabili un obiectiv pentru care să lupți!

2.      Durerile articulare

Durerile articulare devin din ce în ce mai frecvente. Deși, statistic, majoritatea bătrânilor suferă de dureri la nivelul articulațiilor, tot mai multe persoane tinere acuză astfel de simptome. Acest lucru se datorează, în principal, lipsei de mișcare și pozițiilor inadecvate din timpul lucrului.

Durerile de spate sunt cele mai frecvente. În general, acestea se tratează prin practicarea ședințelor de medicină sportivă și kinetoterapie. Apariția lor poate fi prevenită prin abordarea unei poziții corecte în timpu lucrului și utilizarea unui scaun ergonomic de birou.

3.      Gastrita

Gastrita este o afecțiune de care suferă foarte multe persoane. Reprezintă inflamația mucoasei de la nivelul stomacului, cauzată în principal de secreția în exces de suc gastric care erodează pereții stomacului. Netratată, gastrita poate evolua în afecțiuni mult mai serioase.

Această afecțiune este strâns legată de stres, fiind exacerbată de emoțiile puternice și anumite întâmplări care au impact negativ. Gastrita poate fi ținută sub control prin terapie și prin regim, care presupune consumarea unui anumit tip de alimente și evitarea sucurilor și prăjelilor.

4.      Dermatita

Dermatita, în sens restrâns, reprezintă inflamația dermei, un strat al pielii. Există mulți factori implicați în etiologia acestei afecțiuni, principalii dintre aceștia fiind contactul cu anumite substanțe și suprafețe, alergiile, stresul și chiar regimul alimentar.

Dermatita poate fi prevenită, evident, prin evitarea expunerii la factorii de risc. De fapt, principala problemă este ridicată de faptul că multe persoane nu știu care la ce substanțe sunt alergice și care este factorul declanșator al dermatitei. Necesită investigații medicale anexe.

5.      Stresul

În sine, stresul este o afecțiune care se caracterizează prin creșterea tensiunii arteriale, dureri de cap, tahicardie (creșterea frecvenței cardiace) și arsuri gastrice. Persoanele stresate sunt agitate și, de obicei, nu reușesc să se adune pentru a-și îndeplini sarcinile.

Stresul poate fi gestionat prin practicarea de activități fizice, prin terapii comportamentale și prin vizite la psiholog. Nu este o rușine în a apela la ajutor profesional, avizat, deoarece dacă nu este tratat la timp, stresul poate declanșa numeroase boli mult mai greu de abordat.

Din păcate, trăim timpuri foarte grele, haotice, în care suntem nevoiți să facem zilnic față provocărilor. Cu toate acestea, trebuie să găsim întotdeauna timp pentru noi, pentru a ne regăsi și a avea un binemeritat și sănătos moment de respiro, indiferent de forma pe care o ia acesta.

Articolul Anterior

Brad artificial ideal de 180cm și 210cm

Articolul Urmator

Aparat dentar transparent – află totul despre el