5 lucruri de care să ții cont când mergi ca invitat la o nuntă

Ai primit o invitație la nuntă și abia aștepți să participi la eveniment? Atunci când această ocazie specială se apropie, începi deja să te gândești ce ținută să porți, ce cadou să oferi sau unde se ține nunta și cine mai vine.

De aceea, îți punem la dispoziție lucrurile utile de care să ții cont când mergi ca invitat la o nuntă, astfel încât totul să fie perfect!

Respectă ora de pe invitație

Cel mai important lucru atunci când participi la o nuntă? Punctualitatea! Dacă vei ajunge la timp, îți arăți respectul față de miri și de restul invitaților. Pentru că vorbim despre un eveniment special, este recomandat să ajungi la nuntă la ora înscrisă pe invitație.

Ora nu reprezintă doar un reper aproximativ, ci îți indică momentul în care mirii doresc să înceapă petrecerea. Dacă invitații vin când doresc, tot programul se poate decala, de la servirea mesei, până la dansul mirilor. Totuși, dacă nu poți ajunge la ora anunțată, anunță cu politețe acest lucru.

Poartă ținuta potrivită

Ca să nu intri în criză de timp în ziua nunții, ar fi bine să alegi outfitul înainte, să te asiguri că porți ținuta potrivită. Femeile au la dispoziție o gamă variată de rochii de nuntă, iar bărbații nu vor da greș cu un costum croit impecabil.

Ar fi bine să lași deoparte ținutele potrivite pentru club sau hainele prea informale, precum jeanșii sau tricourile, astfel încât să eviți privirile dezaprobatoare.

Ia în calcul dress code-ul evenimentului

Cele mai citite articole

Tot în ceea ce privește ținuta, informează-te și asupra dress code-ului de la nuntă, dacă acesta există. Poate fi menționat pe invitație sau comunicat de către viitorii miri, astfel încât să compui ținuta perfectă.

Dacă nu există o tematică a nunții, alege obiectele vestimentare care ți se potrivesc cel mai bine, în funcție de siluetă.

Nu te îmbrăca în alb!

Mergi la o nuntă în timpul sezonului cald? Poate ești tentată să porți o rochie albă, vaporoasă. Ei bine, nu trebuie să porți niciodată alb la o nuntă, indiferent de ținuta la care te gândești. Aceasta este o regulă nescrisă a nunților, care te împiedică să fii confundată cu mireasa. Aceeași regulă se aplică și pentru domnii care pot evita costumele albe.

Din fericire, ai la dispoziție zeci de modele de rochii sau costume în diferite nuanțe închise sau deschise, care să te pună în valoare. Încearcă să te ferești și de piesele vestimentare prea strâmte, care te pot incomoda când te ridici sau dansezi.

Accesorizează ținuta cu stil!

Când mergi la o nuntă, trebuie să ții cont și de accesoriile de efect, care complimentează o ținută. Domnii au nevoie de ceas și pantofi de calitate, pentru a crea un outfit elegant. Femeile pot să poarte bijuterii prețioase, care să complimenteze un outfit feminin, precum și pantofi cu toc. Și clutch-ul este esențial, pentru că va fi locul de depozitare a obiectelor personale.

Poți să fii în lumina reflectoarelor ca invitat la nuntă, atât timp cât alegi o ținută corectă și adaugi accesoriile potrivite. Fii acolo la timp și distrează-te pe cinste!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce laserul este cea mai buna modalitate de scoatere alunite

Articolul Urmator

Care sunt avantajele pe care ți le oferă geamurile termopane?