Adesea, nu vedem importanța electricității până când nu ne împiedicăm de o problemă electrică și avem nevoie de un electrician. În viața noastră de zi cu zi avem nevoie și folosim pe scară largă electricitatea pentru o mulțime de activități diferite.
Deși ne dorim ca electricienii să ofere o gamă largă de servicii care să ne sporească confortul zilnic, puțini dintre noi înțeleg exact rolul unui electrician.
Iată 5 lucruri despre electricieni, unele dintre ele chiar surprinzătoare!
ELECTRICIENII PROFESIONIȘTI SE PREGĂTESC APROAPE TOT ATÂT CÂT MEDICII
Într-un domeniu atât de periculos cum sunt lucrările electrice, nu există loc pentru eroare. Electricienii care au devenit profesioniști s-au pregătit atât în cadrul unor cursuri, cât și prin experiență practică de mulți ani. După ce au terminat faza de ucenicie, un electrician trebuie să lucreze în domeniu timp de 5 ani înainte de a deveni un electrician autorizat, iar acreditările sale sunt bine verificate.
Ca în cazul medicilor, este necesară o instruire bine pusă la punct pentru ca electricienii să poată diagnostica problemele electrice și găsi soluțiile corecte pentru acestea.
MULTE CELEBRIȚI AU FOST CÂNDVA ELECTRICIENI
O mulțime de electricieni posedă mai multe talente, iar unii dintre ei au urmat cariere foarte diferite. Elvis Presley a început să se pregătească pentru a fi electrician. Rowan Atkinson (faimos pentru rolul Mister Bean) are o diplomă de master în inginerie electrică pe care a obținut-o la The Queen’s College, Oxford, iar Alfred Hitchcock a studiat și ingineria de la vârsta de 15 ani. George Harrison de la The Beatles a fost și ucenic electrician, deși nu a avut mare succes în meseria aceasta după cum el însuși a mărturisit.
BATERIE ELECTRICĂ INVENTATĂ DE PERSANI
În 1957, în Bagdad a fost descoperită o baterie. S-a dovedit că această baterie a fost construită de persani, cei care au cucerit Bagdadul și l-au condus din anul 250 î.e.n. până în 224 e.n. Respectiva baterie se pare că era folosită pentru galvanizarea argintului.
ELECTRICITATEA CARE TRECE PRIN INIMĂ
Știai că electricitatea joacă un rol în modul în care bate inima ta? Electricitatea face ca celulele musculare din inimă să se contracte.
Aparatele de electrocardiogramă (ECG), utilizate de profesioniștii medicali, măsoară electricitatea care trece prin inimă. Pe măsură ce inima unei persoane sănătoase bate, aparatul ECG afișează o linie cu vârfuri regulate care se mișcă pe ecran.
ELECTRICITATEA A FOST DESCOPERITĂ ÎN ANUL 600 Î.HR
Există mii de studii diferite referitoare la momentul în care a fost descoperită energia electrică. Cu toate acestea, conform publicației Univers Today, electricitatea exista încă din Grecia Antică, din anul 600 î.Hr. Grecii au ajuns la concluzia că, prin frecarea unei blăni de o bucată de chihlimbar (acea rășină de copac fosilizată) se produce o atracție între cele două, astfel încât putem afirma că grecii au descoperit de fapt electricitatea statică.
Pe lângă descoperirea grecească, se mai crede că romanii ar fi folosit electricitatea pentru a crea baterii. Arheologii au descoperit prin 1930 câteva vase care conțineau foi de cupru, despre care se spune că erau baterii antice, care aveau rolul de a produce lumină în interiorul unor locații din Imperiul Roman.