5 sfaturi pentru o iesire perfecta cu bicicleta

Daca explorezi lista de optiuni pentru petrecerea timpului liber, pedalatul reprezinta o varianta pe care o poti testa cu incredere. Acest tip de sport poate fi practicat oriunde si pe orice tip de vreme, daca te pregatesti corespunzator inaintea oricarei iesiri cu bicicleta. 

Ce presupun mai exact aceste pregatiri pentru o iesire memorabila? Vei vedea ca nu este nimic foarte complicat, atat timp cat stii ce ai de facut. De la echipamentul potrivit pentru acest tip de activitate sportiva si pana la verificarea bicicletei, informatiile de mai jos iti vor fi de mare ajutor. 

1. Alege bicicleta adaptata cadrului in care pedalezi 

Bicicletele sunt grupate in categorii de produs variate, adaptate cadrului in care tu te dai. De aceea, este important sa alegi produsul potrivit pentru contextul respectiv: coborarea pe un traseu montan amenajat, parcurgerea unui traseu rutier intins pe cateva sute de kilometri, invatarea unor trick-uri noi de freestyle etc

Atunci cand pedalezi pe bicicleta corecta, te bucuri de confort sporit sau viteza foarte buna, datorita caracteristicilor specifice ale unui anumit produs: sistem full suspension, cadru din carbon, anvelope cu anumite particularitati tehnice etc In mediul urban, orice tip de bicicleta poate fi potrivita pentru simpla nevoie de a te plimba pentru relaxarea din timpul liber. 

2. Poarta echipamentul complet pentru acest sport

Un echipament pentru ciclism complet este compus din haine specifice, casca de protectie, incaltaminte, ochelari de soare, manusi pentru confortul si siguranta mainilor, kit pentru mici reparatii aparute pe traseu, pompa de mici dimensiuni, recipientul cu apa, anvelopa de rezerva. 

In privinta hainelor pentru ciclism, evita solutiile vestimentare realizate din bumbac, materiale ce retine foarte mult apa in tesatura. Daca esti familiarizat cu acest sport, stii deja ca cele mai bune articole vestimentare dedicate acestui sport sunt realizate din materiale supraelastice, care permit pielii sa respire, sunt elastice, rezistente la tensionare si asigura un confort termic ridicat. 

Cele mai citite articole

Celelalte componente ale unui echipament de ciclism asigura confort (ochelarii de soare, incaltamintea specifica, manusile), siguranta (casca de protectie, recipientul cu apa), dar si garantia ca poti remedia pe drum orice problema tehnica aparuta inopinat (kit-ul tau de reparatii, anvelopa de rezerva, pompa de mici dimensiuni). 

3. Verifica starea bicicletei inainte de iesire 

O runda rapida de mici verificari tehnice, realizate inainte sa iesi, te poate scuti de foarte multe neplaceri. Asadar, asigura-te ca urmatoarele elemente importante din structura bicicletei tale functioneaza in mod corect: 

  • pneurile si rotile: asigura-te ca exista presiune in pneuri si ca rotile sunt centrate 
  • ghidonul: verifica daca acesta are o pozitie perpendiculara pe axul cadrului
  • lantul si elementele de transmisie: daca este cazul, unge-le bine cu lubrifiant 
  • saua: realizeaza o scurta evaluare a modului in care aceasta este fixata 
  • luminile fata-spate: vezi daca functioneaza (mai ales daca pedalezi noaptea)

4. Ia cu tine suficient de multa apa 

Hidratarea optima este esentiala pentru buna functionare a organismului, apa reprezentand aproximativ 60% din greutatea corpului barbatii adulti si aproximativ 55% din greutatea corpului, in cazul femeilor adulte. Consumul de apa in timpul efortului generat de iesirile cu bicicleta asigura refacerea nivelului pierdut, in urma procesului de transpiratie. 

Chiar si un nivel redus al deshidratarii (1-2%) poate avea un impact asupra capacitatii de concentrare pe traseu. Valori mai mari de 2% cauzeaza afectarea mobilitatii, precum si a memoriei de scurta durata. Asadar, asigura-te ca iei cu tine suficient de multa apa, iar pe traseu exista locuri din care te poti alimenta, atunci cand este necesar. 

5. Achizitioneaza un antifurt de calitate

Planifici o iesire cu bicicleta desfasurata pe mai multe zile? Intr-un astfel de context, este ideal sa achizitionezi din timp un antifurt eficient. Modelele de tip U-lock asigura un nivel de siguranta sporit, atunci cand iti lasi bicicleta nesupravegheata pentru un interval de timp ridicat. 

Identifica in piata un produs realizat din otel special si conceput astfel incat sa permita un mod de fixare a cadrului pe o suprafata de suport, in forma literei “U”. Modul de prindere si specificul materialului reprezinta factori esentiali pentru protectia bicicletei tale.  

Aceste sfaturi iti permit sa pregatesti asa cum trebuie o iesire bicicleta, pentru a te bucura de toate beneficiile pentru sanatate pe care le ofera acest sport. De la bicicleta si pana la elementele unui echipament de ciclism complet, toate produsele pot fi comandate cu simplitate de pe laptop sau device-ul mobil, atunci cand te afli in paginile magazinului online potrivit! 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Anvelope OE – Ce sunt si cu CE Diferă față de cele standard?

Articolul Urmator

De ce să alegi o procedură de lifting facial la Cosmedica