Anvelope OE – Ce sunt si cu CE Diferă față de cele standard?

Anvelope de vară, anvelope de iarnă sau anvelope all season, le avem acum pe mașină. Dar experții de la Vadrexim vă vor spune ce este o anvelopă OE și de ce este mai bine să alegeți acest tip de anvelopă. Când doriți să cumpărați o mașină, verificați detaliile despre marcă și model. Sunteți interesat de cel mai bun motor și, după ce ați identificat aceste aspecte, începeți să vă alegeți culoarea și caracteristicile. Experții recomandă însă să te uiți și la tipul de anvelope. Anvelopele sunt una dintre cele mai importante componente ale unei mașini. Acestea asigură contactul cu carosabilul prin banda de rulare, motiv pentru care este foarte important să vă asigurați că sunt într-o formă foarte bună de fiecare dată când porniți pe drum.

Ce înseamnă OE la anvelope?

Când cumpărați o mașină nouă, este important să vedeți cu ce tip anvelope vine, astfel încât să puteți cumpăra anvelope similare atunci când doriți să schimbați de la un sezon la altul sau să când se uzează. În cele mai multe cazuri, modelele noi vin cu anvelope de fabrică, în special cele din segmentul premium, sport sau supersport. Denumirea OE provine din engleza (Original Equipment), care se referă la anvelopele special concepute pentru modelele achiziționate și sunt de primă echipare din fabrică.

La cererea producătorilor de automobile, fiecare fabricant oferă anumite modele cu anvelope specifice care nu numai că îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate, dar au fost special dezvoltate pentru a maximiza performanța și confortul de a conduce modelul pe care tocmai l-ați achiziționat.

Procesul de productie a anvelopelor OE!

Așadar, inginerii producătorului de mașini și inginerii producătorului de anvelope lucrează împreună încă de la primele etape ale proiectării unei mașini. Producătorul de anvelope a fost implicat în întregul proces de dezvoltare și a avut acces la toate datele pentru noul model. Procesul poate dura până la trei ani și include peste 100.000 de kilometri de testare pe drumuri publice, piste de curse și condiții meteorologice complet diferite.

Cele mai citite articole

În cele din urmă, anvelopele de acest tip primesc aprobări specifice acestor modelele dezvoltate pentru ele, înainte ca denumirea OE să poată fi utilizată. Desigur, sunt si anvelope de prima echipare care nu au fost concepute special pentru acest model, dar au respectat toate instrucțiunile producătorului. Cu toate acestea, nu pot folosi numele OE.

Anvelope OE pentru diferite mărci auto!

Fiecare producător auto are marcaje specifice, care subliniază faptul că anvelopele folosite pe modelele noi sunt concepute special pentru mașina respectivă. Deci, de exemplu, BMW are o stea pe flancul anvelopei, Mercedes-Benz are codul MO, iar Audi are codul AO. Acest lucru vă asigură că mașina dumneavoastră este echipată cu anvelope special concepute, astfel încât să vă puteți bucura în siguranță de performanța mașinii pe care tocmai ați cumpărat-o.

Dacă mașina ta este echipată cu anvelope OE, experții Vadrexim îți recomandă să folosești în continuare același tip de anvelope, fie că vorbim de anvelope de vară, anvelope de iarnă sau anvelope all season. Desigur, același producător are și o versiune standard a anvelopei, dar nu a fost dezvoltată folosind toate datele modelului pe care îl conduceți. De exemplu, inginerii Pirelli spun că ciclul de dezvoltare pentru anvelopele standard este de 10-14 luni, în timp ce ciclul de dezvoltare pentru anvelopele OE este până la 3 ani.

În plus, cele două anvelope de la același producător sunt foarte diferite, așa că dacă există anvelope concepute pentru modelul pe care îl conduceți, este recomandat să utilizați anvelope OE.

O gamă largă de anvelope puteți găsi accesând www.vadrexim.ro, iar plasând o comandă, în cel mai scurt timp veți fi contactat de către un consultant pentru a vă ajuta sa cumpărați cauciucurile potrivite.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Sfaturi pentru proiectarea garajului dvs.

Articolul Urmator

5 sfaturi pentru o iesire perfecta cu bicicleta