5 sfaturi pentru o seară reușită cu prietenii, la tine acasă 

O seară relaxantă de weekend, petrecută împreună cu prietenii, la tine acasă, poate să ofere un plus de energie pentru zilele următoare. Savurarea unei cine gustoase și momentele de socializare și de tihnă vor aduce multă voie bună, într-un cadru plăcut și relaxant. Iar pentru o seară reușită, în care să te stresezi cât mai puțin cu pregătirile, venim în ajutorul tău cu o listă de 5 sfaturi practice, care te vor ghida pas cu pas.

  1. Schițează un plan

Începe prin a-ți nota lucrurile pe care le ai de făcut pentru seara respectivă. Scrie ceea ce vrei să pregătești prin casă, întocmește o listă de cumpărături în funcție de numărul persoanelor invitate și de preferințele culinare ale acestora, dar și câteva idei de activități pe care le puteți face împreună.

Împarte pe zile ceea ce ai de făcut, precum cumpărăturile, curățenia sau gătitul, pentru a fi mai relaxat în ziua respectivă. Acest lucru nu înseamnă să te dai peste cap, ci să ai unele lucruri pregătite din timp, pentru te putea destinde mai mult, după ce au sosit invitații.

  1. Ordonează prin casă

Să faci curățenie în casă este, probabil, unul dintre primele lucruri de pe lista ta. Pentru aceasta, începe cu acele zone în care prietenii tăi vor avea acces – camera de zi, baia sau bucătăria. Deși poate vrei să-ți impresionezi invitații, nu este nevoie să fie totul impecabil. După ce ai curățat și ordonat, adaugă și câteva obiecte decorative, pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Pregătește textilele de bucătărie, prosoapele, hainele tale din seara respectivă și chiar lenjeria de pat, în cazul în care invitații obișnuiesc să rămână la tine peste noapte. Deoarece vei avea mai multe lucruri de spălat și de uscat, cu un uscator de rufe vei putea să scurtezi timpul dedicat acestei activități. Astfel, le vei avea pe toate la îndemână mult mai repede și, pentru că acestea vor arăta după uscare ca și cum ar fi fost deja călcate, te vei putea concentra pe alte lucruri din lista ta.

  1. Gătește o mâncare simplă

Cele mai citite articole

Mâncarea o să fie unul dintre punctele de atracție ale serii; cu toate acestea, nu este nevoie să te dai peste cap. Alege o rețetă mai ușoară sau una pe care ai încercat-o de multe ori și ești deja familiarizat cu ea. Pentru a avea mai mult timp la dispoziție în ziua respectivă, o variantă este să gătești ceva care poate fi pregătit înainte, iar a doua zi doar să asamblezi și să decorezi. Nu este nevoie să fie ceva complicat sau extravagant; prietenii tăi vor aprecia oricum efortul depus.

  1. Pregătește câteva băuturi

În funcție de preferințele grupului, ai la dispoziție mai multe opțiuni de băuturi clasice, precum ceai, limonadă, bere sau vin. De asemenea, poți să pregătești și câteva cocktailuri în culori jucăușe, cu fructe proaspete de sezon, indiferent că este vorba despre unele alcoolice sau non-alcoolice. Aceasta poate fi chiar și o activitate pe care o poți face împreună cu prietenii, pentru a vă exersa creativitatea și îndemânarea.

  1. Gândește-te la o activitate distractivă

Alcătuiește o listă scurtă cu 2-3 propuneri de activități: să vedeți un film, să vă energizați dansând, să jucați board game sau orice altă activitate care vă face plăcere și vă unește grupul de prieteni. O altă variantă este doar să stați de vorbă pe diverse teme, într-o atmosferă relaxantă. Profitați cât mai mult de momentele petrecute împreună, pentru a vă reconecta, deoarece acest lucru va aduce zâmbete pe fețele tuturor.

Organizarea unei seri cu prietenii, la tine acasă, implică timp și ceva efort. Cu toate acestea, momentele deosebite, petrecute împreună, sunt neprețuite. Orientează-te după sfaturile noastre și vezi care sunt elementele unei pregătiri fără prea mult stres.

Sursă foto: Pexels

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Piața ouălor BIO este sub reprezentată, dar cererea este mare

Articolul Urmator

5 piese esentiale care nu trebuie sa lipseasca din garderoba de vara a unei femei