Parintii sunt responsabili de educatia copiilor si au rolul de a-i ghida catre cea mai buna pregatire, care sa ii ajute pe viitor. Alegerea unei scoli private, in cadrul careia copiii sa aiba parte de toata atentia dascalilor si, in acelasi timp sa se bucure de metode de predare interesante, inspirate din strainatate este o metoda excelenta prin care parintii pot oferi celor mici posibilitatea de a-si extinde orizonturile. In acest fel, tinerii isi pot forma singuri o viziune si o metoda de gandire moderna, care sa se bazeze pe multiculturalitate.
Scoala finlandeza, un mediu ideal pentru copii
In cadrul scolii finlandeze, toti copiii sunt tratati ca fiind unici si cu respectul pe care il merita. Dascalii au menirea de a-i ajuta nu doar sa se dezvolte din punct de vedere lingvistic, ci si sa isi descopere talentele si abilitatile pe termen lung. Este vorba despre un mediu multicultural, in care se pune accentul pe un stil de viata sanatos si sustenabil, care sa arate celor mici ca viata poate fi traita intr-un mod frumos si practic. Mai mult, dascalii de la scoala finlandeza SEVA se axeaza pe procesul de invatare si nu strict pe continut, asa cum se intampla in cadrul celor mai multe dintre scolile publice din Romania.
O altfel de educatie
Un alt motiv pentru care parintii trebuie sa ia in considerare inscriererea copiilor la scoala finlandeza este acela ca astfel le pot oferi posibilitatea de a se dezvolta si de a inflori frumos intr-un mediu diferit, in care ostilitatea si obligatia elevilor de a invata mot-a-mot nu exista. Modeland tinerii inca de la varste fragede astfel incat sa pretuiasca diversitatea din toate punctele de vedere, mamele si tatii se vor putea bucura mai tarziu, atunci cand copiii lor vor avea o mentalitate moderna, bazata pe valori sanatoase!
Evenimente interesante
Dincolo de cursurile propriu-zise, dascalii se ocupa si de organizarea unor evenimente cu ajutorul carora elevii isi pot dezvolta abilitatile, imaginatia, dar si increderea in oameni, respectul de sine si latura altruista. De exemplu, atunci cand lucreaza in echipa pentru construirea unor proiecte educative, elevii afla despre ei extrem de multe lucruri si, in acelasi timp descopera cat de important este sa-si asculte aproapele, sa primeasca sfaturi si sa se modeleze pentru a obtine rezultatele dorite.
Program de mese
Mesele sunt incluse zi de zi in programul scolar. Elevii primesc in timpul zilei bucate sanatoase, delicioase, cu ajutorul carora se pot dezvolta armonios, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Parintii au intotdeauna acces la meniurile pe care le primesc cei mici, iar astfel au siguranta ca totul este in regula.
Comunicare permanenta cu parintii
Pe langa faptul ca dascalii se ocupa de educatia copiilor, ei au grija si de crearea unei relatii stranse cu parintii, pe care sa ii informeze in permanenta despre traseul elevilor si modul in care acestia se dezvolta. Per ansamblu, comunicarea este intotdeauna deschisa si sincera, pentru mamele si tatii merita sa stie exact care sunt punctele forte, dar si punctele mai putin puternice ale copiilor lor!