Alunitele sunt leziuni benigne care apar pe piele ca niste pete maronii. Ele pot aparea pe tot parcursul vietii si pot fi, de asemenea, pe corp inca de la nastere. Aproape toti oamenii au alunite si in majoritatea cazurilor, acestea sunt inofensive.
Pentru a diagnostica aceste formatiuni se efectueaza dermatoscopie, un studiu optic al structurii nevului, iar dupa procedura de scoatere alunite este obligatoriu un examen histologic.
Alunitele, care nu prezinta niciun pericol pentru viata umana, au o forma, culoare si dimensiune diferita. Este necesar sa monitorizezi alunitele in caz in care acestea incep a creasca sau sa isi schimbe culoarea.
In ce consta eliminarea alunitelor cu ajutorul laserului
Sunt unii care prefera sa elimine alunitele de pe corp din diverse motive: zona in care se afla, forma, etc. Cea mai buna metoda este cea de de eliminare alunite laser.
Inainte de procedura de indepartare alunite laser, medicul examineaza alunitele folosind un dermatoscop. Datorita acestei metode, formatiunea poate fi vazuta clar. Dupa ce medicul isi da o parere, poti trece la indepartarea alunitei cu ajutorul unui laser. Procedura in sine nu dureaza mai mult de treizeci de minute, iar pacientul nu simte nicio durere sau disconfort. Crusta care apare in locul alunitei va cadea singura dupa cateva zile.
Astfel, indepartand o alunita, o persoana poate fi sigura ca o astfel de formatiune nu se va dezvolta intr-una maligna.
Indicatii de eliminare a alunitelor cu ajutorul laserului:
- aspect inestetic;
- modificarea dimensiunii;
- mancarime in zona alunitei
- sangerare;
- modificarea conturului, etc.
Contraindicatii de eliminare a alunitelor:
- diabet zaharat;
- oncologie;
- sarcina;
- infectii ale pielii;
- tulburari nervoase.
Astfel, numai un bun specialist iti va sfatui cand este mai bine sa efectuezi indepartarea, cum sa procedezi mai tarziu si ce trebui sa faci dupa procedura.
Astazi, sistemul de eliminare al alunitelor cu ajutorul laserului are mai multe avantaje: 1. Procedura rapida;
- Vindecare eficienta;
- 100% si indepartarea finala a alunitei;
- Fara cicatrici;
- Patrunderea chiar si in zone greu accesibile;
Laserul nu dauneaza pielii cum o face bisturiul, astfel incat regenerarea si recuperarea sunt mult mai rapide. Pentru o vindecare rapida, trebuie doar sa prelucrezi zona zilnic cu o compozitie speciala recomandata de medic. Datorita acestei metode, nu apare iritatia sau inflamatia, rana se recupereaza mai repede si nu raman cicatrici. Datorita echipamentelor de ultima generatie, procedura se desfasoara rapid si eficient, iar costul acesteia este accesibil fiecarui client.