Deschiderea unui spațiu de joacă pentru copii: pași de urmat

Una dintre cele mai bune idei pentru ca o afacere să se bucure de succes, este să se adreseze părinților și copiilor. Un spațiu de joacă interior, bine pus la punct și promovat în consecință, va deveni în cel mai scurt timp o atracție pentru toate familiile cu copii din zonă și nu numai. 

Principala atracție a locurilor de joacă este că oferă un spațiu sigur, unde copiii pot să se distreze, să interacționeze și să experimenteze lucruri noi alături de prietenii lor. De asemenea, un loc de joacă este ideal pentru sărbătorirea zilei de naștere alături de o mulțime de invitați, mari și mici, care nu ar putea încăpea într-o locuință obișnuită .

Iată care sunt principalele etape pentru deschiderea unui loc de joacă

Înființarea societății comerciale

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a deschide un spațiu de joacă, este să iei legătura cu un avocat care să deschidă o societate comercială cu un cod CAEN adecvat. În funcție de serviciile pe care vei dori să le prestezi, indiferent dacă este vorba despre supraveghere copii, foto video sau chiar alimentație, fiecare dintre acestea trebuie să fie menționate în statut. Va trebui să îi spui avocatului cu exactitate ce intenționezi să faci, de la comercializarea de baloane din latex pentru modelaj și până la servirea unei înghețate, astfel încât afacerea ta să fie în legalitate. 

Alegerea locației

În funcție de bugetul disponibil și de planul de afacere pe care îl ai, va trebui să găsești o locație care să îndeplinească anumite criterii. În primul rând, trebuie să se afle într-un loc ușor accesibil, unde părinții și copiii pot ajunge cu rapiditate. În al doilea rând, spațiul trebuie să respecte anumite standarde de siguranță, printre care numărul de ieșiri de urgență. Va fi nevoie să ai destule camere, astfel încât să poți amenaja toalete și vestiare, precum și spații pentru bucătărie sau depozitarea sucurilor și alimentelor. 

Amenajarea spațiului de joacă

Cu siguranță, aici începe cu adevărat partea creativă a afacerii tale, deoarece vei putea să îți lași imaginația să zburde. Un spațiu de joacă interior include tobogane gonflabile, piscine cu bile sau bureți, mese de fussball, coșuri de baschet, jocuri interactive, saci de box, trambuline etc. În același timp, o idee foarte bună este ca spațiul în care se vor juca cei mici să nu fie despărțit de un perete de spațiul în care vor sta părinții, astfel încât supravegherea să poată fi continuă. Controlul copiilor se poate face ori de către personalul autorizat pus la dispoziție de tine ori de părinți, care își vor asuma în totalitate siguranța celor mici. Indiferent de situație, zona copiilor trebuie să fie vizibilă, astfel încât să se poată interveni rapid dacă este nevoie. 

Obținerea avizelor necesare

Pentru ca spațiul de joacă să funcționeze în legalitate, iar activitatea să fie lipsită de incidente, este nevoie de obținerea avizelor necesare de la autoritățile statului, printre care: Sanepid, Pompieri, Primărie, etc. Neîndeplinirea acestei etape reprezintă o problemă foarte gravă care poate duce la adevărate situații dramatice. În plus, funcționarea fără aprobări poate constitui caz penal pentru punerea în pericol și vătămarea persoanelor. 

Promovarea spațiului de joacă

Cu siguranță, orice afacere are nevoie de clienți pentru a fi profitabilă. Spune-le părinților din zona în care este localizat spațiul de joacă despre noile oportunități din cartierul lor și invită-i să vină în vizită. Poți opta pentru o promovare offline, prin afișe sau pliante, sau pentru o promovare online, prin postări dedicate pe social media, distribuirea unor mesaje de la influencerii pe zona de parenting ori concursuri cu premii în vouchere pentru organizarea de petreceri. 

Ține cont de recomandările de mai sus înainte să te apuci de deschiderea unui spațiu de joacă pentru copii, iar afacerea ta va deveni un succes la scurt timp după deschidere. 

Articolul Anterior

Ce este aroma marketingul și ce avantaje oferă afacerii tale?

Articolul Urmator

Sloturile online: de ce ar trebui să le încerci și ce avantaje aduc