Arme de autoapărare legale în România – tu ştii care sunt şi cum le poţi cumpăra?

Armele de autoapărare, care includ şi modelele de pistoale de autoapărare, dar şi alte sisteme au rolul de a proteja deţinătorii de potenţialii agresori. Oamenii care sunt înarmaţi se simt mai în siguranţă şi au convingerea fermă că nu li se poate întâmpla nimic rău şi că pericolul îi va ocoli. În realitate, statisticile arată ca în România, dar şi în întreaga lume, rata infracţionalităţii şi criminalităţii este în continuă creştere şi oamenii sunt din ce în ce mai expuşi situaţiilor violente şi periculoase.

Într-o lume nesigură, este important ca oamenii să stăpânească tehnicile de autoapărare şi să aibă la dispoziţie mereu instrumentele necesare care îi poate apăra de pericolele care îi pândesc la tot pasul. Pentru a alege o armă de autoapărare sigură, este important ca potenţialii utilizatori să cunoască legislaţia în acest sens şi să fie foarte bine informaţi.

Cum sunt definite armele de autoapărare în România?

Armele de autoapărare în România sunt definite ca fiind obiecte sau dispozitive care funcţionează prin:

·  aruncarea de proiectile, de substanţe explozive, de amestecuri incendiare;

·  aruncarea de gaze nocive, iradiante sau de neutralizare.

Cele mai citite articole

Legea nr. 295/ 2004 descrie pistoalele de autoapărare şi armele de acest gen astfel: „arme neletale scurte, special confecționate pentru a împrăștia gaze nocive, iritante, de neutralizare și proiectile din cauciuc, în scop de autoapărare”.

Tipuri de arme de autoapărare

Principalele tipuri de arme de autoapărare la care pot apela romanii sunt:

·  pistoalele sau spray-ul cu gaze, cea mai eficientă şi la îndemână metodă de a opri un atacator. Acestea conţin gaze lacrimogene, având efecte diferite asupra persoanei căreia sunt aplicate. Concret, gazele lacrimogene au efect iritant la nivel de ochi şi piele, astfel ca atacatorul său agresorul este neutralizat o perioadă scurtă de timp. Gazele neurotrofice, pe de altă parte, folosite în diferite pistoale sau spray-uri, duc la pierderea cunoştinţei agresorului şi au efecte pe termen lung asupra organismului uman;

·  pistoalele cu bile de cauciuc sunt recomandate să fie purtate şi folosite numai în situaţii limită. Gloanţele de cauciuc au rolul de a speria atacatorul, dar şi de a-l răni. Fiind mai puţin periculoase ca şi gloanţele clasice, acestea pot provoca leziuni grave şi în cazuri excepţionale, deces, de aceea trebuie folosite cu precauţie, fiind recomandate persoanelor care locuiesc în zone periculoase sau sunt nevoite să se deplaseze singure pe timpul nopţii. Modelele de pistoale cu bile de cauciuc Fort sunt cele recomandate, fiind performante şi asigurând o bună rezistenţă în timp, dispunând de o ţeavă lisă perfect, fiind realizate din oţel calitativ;

·  aparatele pentru electroşocuri sunt dispozitive de autoapărare care implică contact direct şi apropiat cu agresorul, dar pot fi declanşate şi de la depărtare. Acestea au un voltaj destul de mare şi pot întrerupe temporar funcţiile motorii şi musculare ale agresorului.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

10 tipuri de felație efectuate de o escortă

Articolul Urmator

Vrei sa oferi un laptop ca si cadou de Paste? Iata cum il alegi