Cum să alegi mașina de gheață profesională perfectă?

Modelele de mașini de gheață pot să fie găsite acum aproape în fiecare bar, cafenea sau restaurant modern. Ele permit producerea de cantități mari de gheață cu formă atractivă pentru răcirea băuturilor sau afișarea produselor. 

Formate în care se poate găsi gheața în sectorul HoReCa (și nu doar acolo) 

Gheața sub formă de cuburi este foarte populară peste tot în lume. Datorită mărimii lor, aceste mici bucățele de gheață cu aspect plăcut răcesc rapid băuturile și, foarte important, se topesc încet, nu rapid, precum fulgii de gheață folosiți mai degrabă pentru diversele produse alimentare (de exemplu salate).

Fulgii de gheață arată ca niște chipsuri mici sau cioburi și au calitatea de a răci uniform mâncarea, prin urmare sunt adesea folosiți în gastronomie. De asemenea, ei mai sunt utilizați pentru comprese în clinici și săli de urgență.

Gheața sub formă de granule mici este folosită mai ales pentru cocktailuri, în baruri. Acest lucru se datorează faptului că sunt suficient de mici și ușor de amestecat. Plus că și aspectul este unul delicat.

Gheața sub formă de hexagonală și de semilună se folosește de către acei proprietari de restaurante și cafenele care doresc să adauge creativitate produselor pe care le servesc. Acestea răcesc și ele la fel de rapid băuturile ca și cuburile sau granulele de gheață, nu doar că arată și foarte estetic. 

Cum poți să alegi un echipament de fabricat de gheață profesional 

Cel mai bine este să procedezi conform următoarei scheme:

●  decide unde și cum va fi utilizat dispozitivul de produs gheața; cel mai adesea, gheața este necesară pentru băuturi sau pentru a afișa alimente în supermarketuri și centre comerciale;

●  alege dimensiunea optimă a formatelor de gheață (cuburi, fulgi, granule etc.);

●  alege între mașinile de fabricat gheață folosind răcirea cu apă și aer: primul tip va reduce semnificativ zgomotul și este potrivit chiar și pentru climă caldă, al doilea va ajuta la economisirea banilor plătiți cu facturile la apă;

●  stabilește de ce accesorii mai ai nevoie (matrițe) și dacă se vând odată cu echipamentul respectiv sau trebuie comandate separat.

Un astfel de utilaj profesional pentru fabricat gheață constă de obicei dintr-un buncăr și un sertar pentru depozitarea pe termen foarte scurt a bucăților de gheață gata modelate, un recipient de apă și un panou pe care putem alege funcțiile dorite.

Cele mai citite articole

Funcționarea dispozitivului se bazează în principal pe un agent de răcire care, prin preluarea apei din rezervor, o răcește rapid până la o temperatură negativă.

Funcționarea dispozitivului în sine este rapidă și are legătură cu funcțiile oferite de producătorul mașinii de cuburi de gheață respectiv. 

Ce opțiuni de utilizare poate avea o mașină de produs cuburi de gheață? 

Una dintre cele mai comune opțiuni este aceea de a putea selecta dimensiunea cuburilor de gheață ce vor rezulta. De obicei acestea sunt de 2-3 dimensiuni dintre care se poate alege de către operator.

Dispozitivele care utilizează tehnologie avansată au un panou tactil și un ecran LCD pentru a-l ajuta pe utilizatori. Pe display se pot citi informații despre funcționarea dispozitivului. Mesajele vor fi afișate și dacă rezervorul de apă este gol sau pentru a finaliza ciclul de producere a gheții, cât și dacă sertarul este complet plin deja cu respectivele cuburi de gheață.

Funcționarea dispozitivului nu necesită implicarea umană pe parcursul procesului, în afară de alimentarea cu apă a recipientului și îndepărtarea cuburilor de gheață gata preparate. După ce s-a selectat dimensiunea cuburilor și numărul acestora (dacă este posibil) și s-a apăsat pe buton, întregul ciclu de fabricare a cuburilor de gheață se face automat. 

Parametrii de bază de analiză a unei mașini de produs cuburi de gheață: 

– capacitatea;

– performanța;

– dimensiunea.

Atunci când alegi o mașină producătoare de cuburi de gheață, merită să acorzi atenție nu numai aspectului și dimensiunilor sale, ci și altor parametri ai acesteia. Micile diferențe în prețul produselor pot face o diferență uriașă în utilizarea ulterioară a dispozitivului. Alegând producătorul de gheață potrivit pentru nevoile tale, vei beneficia de un echipament care să te mulțumească pe deplin.

Atunci când alegi un producător de cuburi de gheață, trebuie să iei în considerare și cât de des îl utilizezi, în ce scopuri.

Dacă utilizezi dispozitivul în timpul evenimentelor grandioase, merită să alegi dispozitive cu cel mai mare rezervor posibil și cu cea mai bună productivitate, adică trebuie să ai în vedere numărul de cuburi de gheață produse pe oră / ciclu. Dacă ai nevoie și de funcția de zdrobire a gheții, alege mașini de produs gheața cu cea mai mare putere. Factorii importanți la alegere sunt și nivelul de zgomot al dispozitivului și mărimea acestuia.

Intră pe tcromania.com și analizează mașinile de produs gheață prezente acolo. S-ar putea să găsești modelul potrivit pentru unitatea ta. Și încă la un preț excelent!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Vrei sa oferi un laptop ca si cadou de Paste? Iata cum il alegi

Articolul Urmator

3 soluții pentru organizarea unui spațiu de relaxare la tine acasă