Baie in stil marocan: 7 caracteristici de baza

O baie stilata nu inseamna doar apartenenta la anumite principii de amenajare ale unui anumit stil, ci alegerea idei care sa satisfaca cerintele de confort si de estetica dorite. Discutam in cele ce urmeaza despre baia in stil marocan, despre ce presupune aceasta si despre lucrurile la care ar trebui sa fii atent.

Care sunt caracteristicile bailor in stil marocan?

Asa cum este de asteptat, baile in stil marocan sunt adesea caracterizate de mozaicuri colorate, cu care sunt decorate cele mai multe dintre suprafete. De asemenea, pentru amenajarea unei bai in stil marocan va trebui sa pui accentul si pe elementele de utilare, asa ca vei avea nevoie de cabine de dus de calitate, de lavoare elegante din piatra naturala si de alte elemente luxoase care sa completeze delicat imaginea de ansamblu.

Pardoselile baii in stil marocan

Pentru pardoseala bailor in stil marocan se folosesc cel mai adesea mozaicurile sau piatra naturala sparta. Sunt preferate nuantele contrastante, colorate, asezate sub anumite sub diferite forme. 

De asemenea, din piatra naturala mai pot fi realizate acoperirile de tip patchwork, care par a fi efectiv o amenajare cu “mici petice”. Pardoselile sunt realizate prin construirea modelelor si imbinarea elementelor de decor, finisajele fiind sigilate la final, pentru a oferi un strat de uzura suficient de bun cat sa reziste in timpul utilizarii. 

Peretii in stilul marocan

Ca si in cazul pardoselilor, peretii necesita o amenajare speciala, punandu-se accent pe culoare si pe imbinarea elementelor geoemtrice. Sunt adesea utilizate placarile peretilor in culori deschise, pentru ca in zonele importante precum zona glafurilor sau cea a imbinarilor de pereti sa fie montate brauri din piatra naturala colorata. 

Decoratiunile in baia in stil marocan

Cele mai citite articole

Decoratiunile acceptate in stilul marocan aduc de asemenea culoare si estetica baii. Poti amenaja baia folosind columne false, in zona cabinei de dus, sau poti opta pentru rame speciale pentru oglinzile de baie. In oricare dintre cazuri insa, contrastand usor cu geometria pardoselii, aceste elemente vor urma un traseu feminin, cu forme delicate si simpliste, curbate si elegante. 

Mandala- un simbol al stilului marocan

Mandalele sunt un adevarat simbol pentru stilul marocan, iar aceste elemente decorative se intalnesc frecvent in cadrul amenajarilor. La nivel de pardoseli sau pereti aceste elemente sunt deosebite si atrag atentia asupra lor, insa adesea mandalele sunt prezente si pe lavoare sau cazi, fiind pictate sau realizate din spartura de piatra naturala sau mozaic, montat direct pe suprafata lavoarului. 

Iluminatul in stil marocan

Pentru a te bucura de un aspect cat mai special al baii tale ar trebui sa acorzi atentie si detaliilor, cum ar fi iluminatul. Folosirea luminii calde si a corpurilor de iluminat cu forme cat mai feminine va pune in evidenta frumusetea baii tale. Alege lampi mari, usor supradimensionate, aplice, de asemenea de mari dimensiuni sau chiar candelabre elegante care sa iti ofere cat mai multa lumina in baia ta.

Cada in baia in stil marocan

Stilul marocan este un stil luxos, opulent pe alocuri, iar din acest motiv chiar si elementele de utilare trebuie sa fie speciale. Daca vrei sa iti instalezi si o cada, atunci cazile de tip stand alone sunt o solutie perfecta. Alege o baie din cupru, din acril sau piatra naturale, careia sa ii anexezi baterii cu un usor aer victorian, astfel incat imaginea baii tale sa fie cu adevarat perfecta. 

Amenajarea cu piatra naturala a baii in stil marocan, dar si conlucrarea acesteia cu sticla, va aduce un aspect cu adevarat special spatiului pe care il amenajezi. Acesta va parea semnificativ mai mare, iar confortul tau va creste.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce airsoftul este cel mai interesant joc pentru tinerii adulti

Articolul Urmator

Cum poti lua usor un nou credit cand ai istoric negativ de plata