Care sunt cele mai populare lampi de podea?

Care sunt cele mai populare lampi de podea?

Aceste lampi inalte sunt extrem de versatile si pot fi utilizate pentru a lumina intreaga camera, pentru a spori iluminarea intr-o anumita zona sau pentru a oferi lumina pentru lectura. Datorita dimensiunii lor mari, acestea sunt adesea plasate in coltul camerei sau in spatele canapelelor si a sezlongurilor. Unele lampi de podea moderne includ comenzi tactile si porturi USB. De aceea sunt cele mai cunoscute corpuri de iluminat moderne

Lampile de podea exista intr-o gama larga de stiluri si materiale, de la trepiede elegante din lemn pana la coloane metalice inalte si unghiulare. Aceste lampi mari sunt exact ceea ce va imaginati: un corp inalt, cu un abajur mare. Corpurile lor statuare sunt adesea  asemanatoare unui stalp, dar pot fi si decorative sau chiar pot avea un design uimitor de trepied. Bazele sunt de obicei mari si grele pentru a oferi stabilitate. De altfel, majoritatea lampilor de podea sunt folosite pentru lumina ambientala generala, insa exista si cazuri in care pot fi utilizate pentru a ilumina anumite suprafete precum mesele.

Pe piata exista numeroase tipuri de lampi de podea, dintre care cele mai populare sunt:

Lampi de podea de tip Torchiere

Cele mai citite articole

Acestea directioneaza, in general, lumina spre tavan. Lampile tip Torchiere seamana, in general, cu tortele (de aici provine si numele), desi pot avea numeroase forme geometrice. Deoarece lumina lor este slaba, lampile de podea torchiere nu sunt deosebit de bune pentru citit. Din aceasta cauza ele sunt adesea plasate la marginile sau colturile camerei.

Lampi de podea cu arc

Aceste lampi de podea moderne si elegante au un brat lung curbat, care se arcuieste gratios in sus si in afara bazei grele. Acestea sunt adesea folosite in camerele de zi pentru a oferi iluminare generala sau in lounge. De obicei, lampile cu arc sunt pozitionate in spatele unei canapele sau mese, astfel incat lumina sa se reflecte direct pe masa.

Lampi de podea tip arbore

Aceste lampi de podea au un corp principal care se ramifica in trei sau mai multe brate. Aceste anexe se pot regla pentru a focaliza lumina in directii diferite. De altfel, ramificatiile prezinta capete care tin loc de abajur si sunt rotative, astfel incat sa aveti control deplin asupra razelor luminoase. De altfel, bratele pot fi reglate individual, si pot avea inaltimi diferite. De cele mai multe ori aceste lampi sunt folosite pentru a accentua mai multe elemente decorative dintr-o camera, indiferent daca este vorba de piese de mobilier sau obiecte de arta. Asadar, lampa tip arbore este cunoscuta si sub numele de lampa caracatita, paianjen sau lampa de podea cu mai multe brate. De cele mai multe ori, acest tip de lampa de podea este pozitionat intre scaune sau fotolii, pentru a oferi lumina mai multor parti. Deoarece bratele sunt usor maleabile, aceasta se poate strange astfel incat sa lumineze doar o singura zona. Comparativ cu alte modele de lampi de podea, lampa arbore este cea mai avantajoasa deoarece poate produce atat lumina ambientala cat si lumina indeajuns de puternica pentru lectura.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Microfoanele spion și noile gadget-uri

Articolul Urmator

Cum ne ajuta cursul de manager de proiect?