Microfoanele spion și noile gadget-uri

Microfoanele spion și noile gadget-uri

Utilizatorii de smartphone-uri sunt extrem de sensibili la confidențialitate, nu în ultimul rând pentru că atât de multe date personale sunt stocate în doar câțiva centimetri pătrați. Ne înfiorăm la gândul că ni se poate întâmpla; cineva care spionează datele noastre cele mai intime.

Cu toate acestea, ar trebui să fim atenți la următoarele aspecte: există unele programe de spionaj care pot chiar să activeze de la distanță microfonul de pe dispozitivul dvs. și să vă înregistreze. O aplicație spyware care se comportă ca un troian și acceptă iOS, Android și Blackberry poate să geolocalizeze dispozitivul, să asculte conversații, să capteze mesaje și imagini și chiar să activeze microfonul, urmărind toate acțiunile pe parcursul zilei.

Utilitatea microfoanelor spion

O companie de securitate mobilă a efectuat o investigație de cercetare pentru a aborda teoria conspirației populare conform cărora giganții tehnologiei ascultă conversațiile. Internetul este plin de postări și videoclipuri pe rețelele de socializare, unde oamenii pretind că au dovezi că Facebook și Google spionează utilizatorii pentru a difuza reclame hiper-direcționate. Videoclipurile au devenit virale în ultimele luni, arătând persoanelor care vorbesc despre produse și apoi anunțurile pentru acele articole exacte apar online.

Cele mai citite articole

Acum, specialiștii în securitate cibernetică au imitat experimentele online și nu au găsit dovezi că telefoanele sau aplicațiile ascultă în secret, cu ajutorul unor microfoane spion.

Mai mult există o aplicație care dezvăluie numeroase detalii cu ajutorul unor microfoane spion incorporate in telefoanele mobile. Prin utilizarea acestei aplicații, au arătat că este posibil să se identifice atât persoana care vorbește, cât și ceea ce spun, măsurând semnalele acustice din vecinătatea telefonului. Cercetătorii au demonstrat deja acest lucru pe dispozitivele Android și acum lucrează pe iPhone.

Studiile efectuate

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, existența a 350 de servere în 40 de țări din întreaga lume care stochează date de la acest instrument. Guvernele din întreaga lume folosesc aceste instrumente pentru a ne monitoriza fiecare mișcare? Deci, dacă ați crezut că atingerea telefoanelor în camerele de hotel, cu un grup de polițiști sau criminali de înaltă tehnologie care monitorizează toate conversațiile, aparțin doar filmelor de spionaj, ați greșit. Rețineți că smartphone-ul dvs., pe care îl păstrați întotdeauna la distanță de un deget pentru a nu vă simți singur, este potențial un instrument pentru spionarea fiecărui sunet pe care îl faceți. Tot ce poți face este să fii mai atent cu securitatea telefonului și să vă rugați ca viața dvs să fie atât de plictisitoare încât nimeni să nu te spioneze.

Microfoanele spion sunt veterane in acest domeniu si conform denumirii spionajul nu este tocmai legal, tocmai de aceea este absolut necesar ca persoana in cauza sa-si ofere acordul in momentul inregistrarii, in caz contrar exercitarea acestui lucru nu este permisa din punct de vedere legal.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce este numerologia și cum funcționează

Articolul Urmator

Care sunt cele mai populare lampi de podea?