Ce este numerologia și cum funcționează

Ai auzit de numerologie? Îți apare mereu în cale același număr? Te-ai trezit din somn cu anumite numere în minte? S-ar putea să vrei să afli mai multe despre numerologie sau poate că habar nu ai ce este numerologia.

Ce este numerologia?

În termeni simpli, numerologia este un studiu al numerelor din viața ta. Poți descoperii informații despre lume și, de asemenea, despre fiecare persoană în parte, utilizând numerologia. Numerologia este văzută ca un limbaj universal al numerelor.

Dacă ești familiarizat cu Astrologia, atunci este posibil să știi puțin despre numerologie; se aseamănă în destul de multe moduri, dar folosește o metodă diferită pentru a obține informații și predicții: numerele.

      Numerologia se bazează pe ideea că universul este un sistem și odată defalcat rămânem cu elementele de bază din care este compus, adică din numere. Aceste cifre pot fi apoi folosite pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine lumea și pe noi înșine ca indivizi.

Găsirea semnificației în numere

Înțelegând că totul în lume depinde și poate echivala cu numerele, un numerolog poate lua mai multe elemente ale unei persoane și le poate împărți în numere semnificative prin diferite metode. Aceste numere pot fi apoi folosite pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine lumea și pe noi înșine ca indivizi, putând descoperi idei despre scopul și trăsăturile noastre de personalitate prin elaborarea unor lucruri precum numărul căii noastre de viață, numărul dorințelor inimilor și multe altele.

Istoria numerologiei

Cele mai citite articole

De unde a venit numerologia și cum a ajuns ea să fie studiată este oarecum un mister, ca multe filozofii antice. Se spune că Egiptul și Babilonul sunt cele mai vechi surse ale numerologiei.

Alte dovezi arată că numerologia a fost utilizată acum mii de ani în Roma, China, Grecia și Japonia.

Numerologia modernă este în mod normal atribuită lui Pitagora, care era un filosof grec. Deși nu se știe dacă a inventat el numerologia, a avut în spate câteva teorii, care au dus numerele la un nivel complet diferit. Aceste teorii sunt acum motivul pentru care Pitagora are meritul de a fi influențat numerologia modernă.

Dr. Julian Stenton a fost de fapt persoana care a venit cu numele „Numerologie”. De asemenea, el și-a câștigat recunoașterea în timpurile moderne. Alte lucruri despre originea numerologiei nu se prea cunosc, dar știm că această știință a devenit destul de populară în societatea actuală și este folosită de mulți.

Cum funcționează numerologia?

Modul în care funcționează numerologia este de fapt destul de complicat și necesită, de obicei, un maestru numerolog pentru a furniza lecturi detaliate și precise. Alții aleg să studieze cărți de numerologie. Deși poți ajunge să calculezi cu ușurință numărul căii vieții tale și lucruri despre personalitatea și sufletul tău, este mai greu să ajungi să înțelegi modul în care aceste numere funcționează împreună și cum trebuie ele interpretate corect.

Ideea din spatele numerologiei este că cosmosul și viața ta sunt afectate de data nașterii, de anul nașterii și de mulți alți factori care înconjoară un individ. În consecință, poate oferi informații adesea uluitoare despre cineva.

Se crede că nu există coincidențe în Univers, că numele și ziua ta de naștere afectează călătoria pe care o vei face și caracteristicile tale, la fel cum cred și cei care studiază horoscopul sau astrologie pentru a interpreta destine.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să găsești un psiholog competent?

Articolul Urmator

Microfoanele spion și noile gadget-uri