Cum să găsești un psiholog competent?

De unde știi că un psiholog este competent? Care sunt tehnicile pentru găsirea unui psiholog competent? În unele cazuri, este esențial să consulți un psiholog, însă nu doar cât costă o ședință la psiholog este întrebarea esențială. Există din ce în ce mai mulți psihologi și te întrebi pe bună dreptate cum să găsești unul bun. Dacă vrei și trebuie să-ți încredințezi sănătatea cuiva, ar fi bine să fie competent. Pentru a găsi un psiholog competent, este suficient să verifici anumite criterii.

Diferitele elemente care trebuie luate în considerare pentru a găsi un psiholog competent

Curriculum și instruire

Primul criteriu care ar putea garanta că un psiholog este competent este aibă pregătire. Un psiholog trebuie să fi terminat în mod normal studii de psihologie. El trebuie să obțină un master profesional sau un master de cercetare urmat de un stagiu. Îi poți cere versiunea originală a diplomei sale pentru a fi complet sigur.

Autorizația de a practica

Pentru a te asigura că ai găsit un psiholog competent, acesta trebuie să fie autorizat să practice. Poți verifica numele său în lista Asociaţiei Psihologilor Atestaţi din România. Psihologii care pot practica pe teritoriul României trebuie să fie incluși în lista acestei organizații. Dacă nu, ar trebui să găsești un alt psiholog pentru mai multe garanții.

Trebuie să te simți confortabil

Cele mai citite articole

Pentru a ști dacă ai găsit un psiholog competent, trebuie să te simți confortabil cu el. Psihologii trebuie să știe cum să-și susțină pacientul în suferința emoțională. El trebuie să te asculte. El trebuie, prin metoda sa de comunicare, să îți ofere încredere, astfel încât să îți poți depăși problemele.

Psihologul trebuie să fie neutru

Dacă descoperi că psihologului tău îi lipsește obiectivitatea și deschiderea, trebuie să găsești un alt psiholog. Un psiholog nu ar trebui să se refere la propriile experiențe sau la opiniile sale personale în exercitarea funcției sale. El trebuie să aibă o minte deschisă și nu trebuie să-și aibă prejudecăți cu privire la pacienții săi.

Recomandare 

Dacă auzi oameni din jurul tău sau cunoscuții de ai tăi spunând că au apelat la un psiholog pentru problema lor, cere-le părerea despre acesta. Fii atent dacă aceștia îi laudă competența psihologului lor. Ar fi o idee bună să îl consulți, deoarece ai deja o referință bună despre aceasta. Cu toate acestea, ar trebui să soliciți criteriile stabilite mai sus pentru a te asigura că ești de fapt în prezența unui psiholog competent.

Uită-te pe internet

De asemenea, poți găsi un psiholog competent prin intermediul internetului. Într-adevăr, internetul îți va permite să ai opinia unui public mai larg pentru a recomanda psihologi competenți, însă poți afla multe din feedback-ul acestui public, astfel încât să îti faci o părere.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce închirierea de mobilier este în continuare cea mai avantajoasă soluție?

Articolul Urmator

Ce este numerologia și cum funcționează