Care sunt etapele de aplicare și întreținere a extensiilor de gene

Care sunt etapele de aplicare și întreținere a extensiilor de gene

Ți-ar plăcea să ai mereu gene lungi și frumoase, iar machiajul ochilor să dureze mai puțin? Acest lucru este posibil, cu ajutorul extensiilor de gene, una dintre cele mai cunoscute metode de înfrumusețare pentru femei.

Dacă te întrebi ce presupune aplicarea extensiilor de gene și cum se întrețin, pentru rezultate optime, iată care sunt etapele esențiale.

Alegerea extensiilor de gene pentru fiecare fizionomie

Contrar părerii generale, conform căreia extensiile de gene se potrivesc oricui, în orice circumstanță, acestea trebuie alese corect. De regulă, tehnicianul îți sugerează ce tip de gene te flatează, ținând cont de forma ochilor tăi sau de dimensiunea lor.

De exemplu, femeile cu ochi mici nu au nevoie de gene încărcate, pentru că efectul nu va fi unul natural. Specialistul îți recomandă extensiile de gene perfecte, având în vedere toate particularitățile fizionomiei tale.

Demachierea ochilor

Procesul de aplicare a extensiilor de gene începe cu demachierea completă a ochilor, indiferent dacă ai folosit sau nu machiaj. Tehnicianul va alege un produs demachiant pe bază de apă. Nu se recomandă alegerea unui demachiant uleios, deoarece împiedică fixarea adezivului.

Totodată, se pot utiliza și soluții preparatoare pentru extensiile de gene, fie că vorbim despre spumă de curățare a genelor naturale sau un primer care înlătură sebumul, înainte de a fi aplicate extensiile. Pleoapele mobile și genele naturale sunt curățate, pentru a îndepărta orice impuritate.

Aplicarea plasturilor de protecție

După curățarea genelor naturale și a pleoapelor, tehnicianul o să aplice câțiva plasturi de protecție peste genele inferioare. Rolul plasturilor este acela de a împiedica lipirea genelor inferioare de cele superioare, în timpul procedurii.

Începerea procesului de aplicare și folosirea pensetei speciale

Odată finalizată aplicarea plasturilor de protecție, tehnicianul poate trece la cea a extensiilor de gene. Folosește o pensetă specială, separă firele de gene naturale, în timp ce adaugă extensiile de gene, după ce le trece prin adeziv. Extensiile de gene se lipesc de firele naturale de păr, cât mai aproape de pleoapă.

Cele mai citite articole

Trebuie să știi că extensiile de gene trebuie să fie ținute în pensetă câteva secunde, până când adezivul se lipește. Procedura durează între 60 și 90 de minute, după care plasturii se dezlipesc, iar extensiile se piaptănă bine. Acum se poate observa rezultatul final.

Îngrijirea genelor la 48 de ore după aplicare

După ce tehnicianul termină aplicarea extensiilor de gene, îngrijirea lor trebuie să continue la domiciliu, de catre clientă. Pentru minimum 48 de ore, este important să eviți contactul extensiilor de gene cu apa, astfel încât adezivul să nu se dezlipească. Ar fi bine să lași deoparte dușurile fierbinți și sauna, din același motiv.

Mai mult, încearcă să nu aplici nici machiaj în zona ochilor, fie că vorbim despre fard sau contur. Nu este recomandat demachiantul pe bază de ulei, fiindcă poate să dizolve adezivul. În consecință, genele pot să cadă.

Spală și curăță genele ușor, după 48 de ore de la aplicare

Deși în primele 48 de ore de la aplicarea extensiilor de gene trebuie să fii precaută, după acest interval, este recomandat să le cureți ușor. Curățarea se impune mai ales dacă folosești machiaj. Reziduurile se acumulează la rădăcina genelor naturale, așa că trebuie îndepărtate.

Lipsa demachierii poate duce chiar la apariția diferitelor alergii sau la o sensibilitate acută în zona ochilor.

Piaptănă zilnic extensiile de gene

Tot la capitolul întreținere intră și perierea lor zilnică. Alege o periuță din silicon și periază ușor genele complet uscate. Ca să le menții aspectul estetic, nu trage de gene și încearcă să nu freci ochii energic.

Mergi regulat la întreținerea extensiilor de gene

Chiar dacă-ți dorești să păstrezi extensiile de gene într-o formă impecabilă cât mai mult timp, este nevoie să mergi la întreținere, la fel ca în cazul manichiurii cu gel. De obicei, întreținerea se recomandă la 2 sau 3 săptămâni și poate ajunge până la o lună.

Ce se întâmplă la întreținere? Tehnicianul o să umple spațiile goale și reface atât densitatea, cât și volumul genelor, până când arată la fel ca la prima aplicare.

Extensiile de gene sunt varianta optimă dacă visezi la gene lungi și dese, care te fac să te simți mai frumoasă și mai încrezătoare!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

7 obiceiuri sanatoase pentru organismul tau

Articolul Urmator

Recomandari de care sa tii cont inainte sa incepi un post intermitent