Carnea de pui crescut tradițional, sănătoasă pentru oricine

Un pui la ceaun cu mujdei nu poate fi refuzată prea des. Mai ales un pui La Provincia.

Introdu carnea de pui mai mult în alimentația familiei tale!

Este categoric o mâncare gustoasă şi preferată de toată lumea. Un astfel de puiul prăjit se pregăteşte rapid, fără să fie nevoie de ingrediente speciale, iar aroma cărnii este una cu adevărat senzațională.

Originea numeroaselor diferențe dintre puiul crescut ca la țară se găsește în condițiile de viață și hrănire ale păsărilor sacrificate.

Carnea de pui La Provincia este săracă în grăsimi și bogată în proteine, lipide, vitamine și minerale. Ea permite gospodinelor ca să dea frâu liber fanteziei în materie de gătit rapid și sănătos.

Dacă nu vor să-l gătească neapărat la ceaun, tradițional,  ele pot prepara puiul pe grătar sau în cuptor. Reprezintă alimentul perfect mai ales în curele de slăbit sau pentru persoanele bolnave sau aflate în convalescență.

Cel mai valoros tip de carne: cea de pui!

Din punctul de vedere al conținutul nutrițional există diferențe în funcție de bucata de pui la care ne referim (piept sau pulpe, aripioare cu sau fără piele) și de sistemul în care s-a produs puiul respectiv (industrial sau tradițional). Întotdeauna alege o carne produsă ca la țară, așa cum face firma La Provincia și nu vei regreta.

Deoarece este bogată în proteine ​​de înaltă calitate, în aminoacizi, carnea de pasăre amintită asigură un efect puternic de sățietate, ceea ce limitează puternic pofta de mâncare, inamicul nr. 1 al unei dietă echilibrată.

Cele mai citite articole

Puiul conține cei opt aminoacizi esențiali pentru organism, care nu sunt produși de organism și trebuie furnizați de dietă. Deci, măcar o dată pe săptămână e bine a fi introdus în alimentație.

Carnea de pui oferă consumatorilor și cantități însemnate de fier, zinc, seleniu, cupru și fosfor. Ea este bogată și în vitamine, în special în cele din grupa B-urilor care sunt implicate în metabolismul lipidelor, carbohidraților și proteinelor. Lipsită de carbohidrați contribuie la buna funcționare a organismului, în special a sistemului nervos, muscular și celular. Nu e de neglijat nici faptul că oferă organismului magneziu și calciu. Nutriționiștii afirmă că ea conține de până la trei ori mai mult fier decât carnea de pește.

Proteinele din carnea de pui ​​fac posibilă lupta împotriva infecțiilor prin formarea de anticorpi. Sunt utilizate în principal pentru a forma, repara și menține integritatea țesuturilor, precum ar fi pielea, mușchii și oasele. De asemenea, sunt utilizate pentru formarea enzimelor și hormonilor digestivi.

Puiul La Provincia are un potențial alergenic foarte scăzut, iar acest lucru îl face foarte bun pentru acele persoane ce sunt sensibile la alergii alimentare.

Carnea de pasăre este mai puțin calorică, curios poate pentru unii, decât carnea multor pești. 

Puiul are un conținut scăzut de grăsimi. Partea sa cea mai puțin grasă este albă. Puiul aduce aproximativ 124 de calorii pentru o porție de 100 grame, fără piele. Avantajul este acela că se poate îndepărta foarte ușor grăsimea, care se găsește cel mai adesea pe piele. Mai mult decât atât, carnea de pasăre e superioară chiar dacă o comparăm cu carnea roșie, a cărei grăsime este în general prezentă în toate țesuturile.

O porție de 100 g pui are în medie cam 4 grame de lipide. Aceste lipide sunt reprezentate în principal de acizi grași nesaturați.

Carnea de pui este deja a doua în topul cărnurilor consumate în lume,după carnea de porci. Toate tendințele și analizele de piață făcute de specialiștii de pretutindeni arată că, între 2025 și 2030, carnea de pui va fi cea mai consumată carne din lume. Iar acest lucru nu  poate să fie decât îmbucurător.

Alege să mânânci și tu pui La Provincia, dacă vrei să fii mai sănătos!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ascunde imperfectiunile fetei generate de trecerea timpului cu un lifting facial

Articolul Urmator

De ce ai putea sa cumperi un hoverboard? Merita sau nu investitia?