Ce este mai exact laptele praf pentru copii?

Atunci cand din diverse motive bebelusul nu poate fi hranit cu lapte normal, se foloseste lapte praf, un produs foarte controversat, care a generat numeroase polemici de-a lungul timpului. Laptele praf este folosit in intreaga lume si ofera beneficii considerabile bebelusilor, in special celor cu probleme, sau celor care nu pot fi hraniti corespunzator.

Ce este laptele praf?

Este un aliment care contine substantele din laptele matern sau laptele de vaca (in functie de varsta) care vine sub forma de pulbere.

Lapte praf este bun pentru copii?

Numele sau corect este formula pulbere. Este un aliment care ar trebui sa contina toate substantele nutritive de care copilul are nevoie pentru o dezvoltare si o crestere corecta si sanatoasa. In cele mai multe cazuri, aceste tipuri de lapte sunt vandute pentru a insoti sau inlocui laptele matern.

Substante continute in laptele praf din laptele matern:

Laboratoarele sunt atente la  faptul ca formula sa fie cat mai apropiata posibil de laptele matern si sa includa in formulele lor substantele cele mai asemanatoare cu laptele matern, desi nu este recomandat pe deplin de organizatiile internationale, pana in prezent nu au fost raportate probleme in utilizare.

  • DHA: Este un acid care ajuta la dezvoltarea creierului si la vederea nou-nascutului.
  • Luteina: Aceasta substanta este foarte asemanatoare cu DHA prin faptul ca ajuta la formarea sistemului nervos si ocular.
  • Proteine: Una dintre cele mai importante proteine continute in laptele formula este fierul, care previne anemia la copil.
  • Vitamine: Vitaminele gasite in formule sunt: A, E, D si K. Esentiale pentru a  intari sistemul imunitar al bebelusului. 

Cele mai importante tipuri de lapte praf si avantajele lor

Cele mai citite articole

Alte tipuri de formule, cum ar fi lichidele, au o durata mai mica, odata ce produsul este deschis, acesta trebuie consumat in maximum 48 de ore, in timp ce cutiile de lapte formula praf pot fi depozitate in functie de cantitatea lor pana la  2 luni sau o luna dupa deschiderea produsului.

Cutiile de lapte praf pot varia pretul in functie de marca si au un continut net de 800 de grame pana la 1 kilogram, existand binenteles si alte gramaje disponibile pe piata in acest moment. Se ofera bebelusilor inca de la nastere, daca nu exista lapte matern. 

Laptele lichid pe de alta parte este mai greu de contaminat comparativ cu laptele praf. In functie de modul in care se utilizeaza laptele praf acesta poate intra in contact cu mai multi contaminanti. Daca de exemplu lingurita cu care este preparat laptele praf nu este curata si nu este foarte bine sterilizata, aceasta poate contamina toata pulberea din cutie. De aceea este important ca laptele praf sa fie preparat conform instructiunilor recomandate de producator. 

Avantajele laptelui praf consta in faptul ca atunci cand acesta este produs si utilizat el vine in ajutorul bebelusilor care au nevoie de lapte si care nu pot sa il primeasca de la mamele lor sau in cazul bebelusilor care au nevoie speciala de anumite substante.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Unde gasesti anvelope in Sibiu?

Articolul Urmator

Cine este Business Analyst-ul si de ce orice companie are nevoie de el?