Ce este un psihiatru si cand este necesar sa se apeleze la unul?

A sti ce este un psihiatru si care sunt circumstantele in care ar trebui sa se apeleze la unul este vital pentru populatie, indiferent de categoria de varsta. Pentru a face acest lucru, este necesar sa se poata identifica simptomele care necesita interventia unui psihiatru sau sa existe un specialist, cum ar fi un psiholog, care este capabil sa diagnosticheze nevoia de psihiatrie pentru un pacient.

Este important ca, in cazul in care exista orice problema de sanatate mintala, sa se contacteze un psiholog pentru a putea ajuta la problema si, in cazul in care este necesar ajutor extern, sa se contacteze si un psihiatru pentru a completa tratamentul. Din fericire, sunt mai multe cabinete de psihiatrie la care un pacient poate apela chiar si atunci cand nu locuieste intr-un oras mare. Poate fi gasit un psihiatru in Bucuresti dar si in orice alta zona a tarii, deci pacientii nu trebuie sa calatoreasca mult pentru a ajunge la un astfel de specialist.

Ce este un psihiatru si cu ce se ocupa el?

Un psihiatru este un medic specializat in probleme de sanatate mintala. Caracteristica sa cea mai remarcabila, si care ii permite sa-l diferentieze de un psiholog, este ca el este instruit sa prescrie tratamente pentru restabilirea sanatatii mintale, cum ar fi medicamente si terapii de stimulare a creierului.

In plus, psihiatrii pot face, de asemenea, o revizuire a starii generale de sanatate, care include efectele pe care medicamentul le poate avea asupra sanatatii fizice. Unii psihiatri sunt, de asemenea, instruiti in psihoterapie, astfel incat sa poata oferi acest serviciu suplimentar pacientilor lor.

Cele mai citite articole

Nu toate bolile psihice se trateaza exclusiv cu medicamente si multe dintre ele au nevoie de o combinatie intre terapie facuta corect si medicatie. Contrat parerii generale a populatiei, in special a romanilor, care spun ca psihiatria are rolul de a transforma pacientul in leguma cu ajutorul pastilelor specifice, in realitate, psihiatrul cauta si de cele mai multe ori chiar reuseste sa identifice combinatia intre medicamente si terapie facuta prin alte metode. Scopul este ca in final pacientul sa depinda de cat ma putine medicamente si sa poata avea o viata cat mai normala.

In ce conditii trebuie sa fie vazut un psihiatru?

Psihiatrii sunt responsabili pentru diagnosticarea tulburarilor psihice grave si evaluarea aspectelor fizice ale problemelor psihologice. De asemenea, este important sa se stie ca se poate merge la el daca apar brusc dificultati sau daca sunt suferinte pe termen lung.

Unele probleme bruste pentru care se merge de obicei la un psihiatru sunt:

  • Halucinatii;
  • Atac de panica;
  • Auzirea unor voci care nu exista;
  • Agresivitate nejustificata;
  • Paranoia;
  • Ganduri suicidale.

Avand in vedere toate acestea, este foarte important ca fiecare persoana care are probleme de sanatate sa apeleze la ajutor specializat. Nu se recomanda medicatia acasa fara prescriptie din partea unui specialist pentru ca rezultatele ar putea sa fie unele foarte grave atat pe termen lung cat si pe termen scurt. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cine este Business Analyst-ul si de ce orice companie are nevoie de el?

Articolul Urmator

Dame de companie pentru singuratatea ta